Νέα έκδοση για το Nikon Capture NX-D


Νέα έκδοση για το Nikon Capture NX-D

Στην νέα έκδοση έχουμε τις εξής τροποποιήσεις:
– Έχει προστεθεί υποστήριξη για τις φωτογραφικές μηχανές D5500, COOLPIX L31 (δεν κυκλοφορεί στην Ιαπωνία), COOLPIX L32, COOLPIX S3700 και COOLPIX S2900 (δεν κυκλοφορεί στην Ιαπωνία).
– Όταν χρησιμοποιείτε το Capture NX-D για την επεξεργασία αρχείων στα οποία είχε γίνει επεξεργασία με το Capture NX 2, πλέον υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον προσαρμογής της επεξεργασίας που έγινε με αυτό το λογισμικό.
Ωστόσο, μόνο τα στοιχεία που βρίσκονται στην ενότητα Develop (Εμφάνιση) του “Edit List” (Επεξεργασία λίστας) του Capture NX 2 μπορούν να προσαρμοστούν μέσω του Capture NX-D. Επιπλέον, στις φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία με το Color Efex Pro μπορεί να γίνει επεξεργασία μετά την επαναφορά των ρυθμίσεων στις αρχικές τους τιμές.
– Στην παλέτα Camera and Lens Corrections (Διορθώσεις φωτογραφικής μηχανής και φακού) έχει προστεθεί το στοιχείο PF Flare Control (Έλεγχος αντανάκλασης PF).
Το στοιχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της αντανάκλασης (αντανάκλαση-δαχτυλίδι, κυκλική αντανάκλαση κ.λπ.) που προκαλείται από πηγές ισχυρού φωτός σε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με συμβατούς φακούς.
– Στο μενού Adjust (Προσαρμογή) έχει προστεθεί επιλογή Revert to Last Saved State (Επαναφορά στην τελευταία αποθηκευμένη κατάσταση).
Αυτή η επιλογή επαναφέρει στην αρχική κατάσταση τις αλλαγές που έγιναν μέσω του Capture NX-D.
– Στο μενού Tool (Εργαλεία) έχει προστεθεί επιλογή Launch Camera Control Pro 2 (Εκκίνηση Camera Control Pro 2).

Τα παρακάτω προβλήματα έχουν αποκατασταθεί.
– Κατά το άνοιγμα φωτογραφιών στις οποίες έχει εφαρμοστεί έλεγχος παραμόρφωσης, στα άκρα εμφανίζεται εκτροπή χρωμάτων.
– Όταν γινόταν χρήση της λειτουργίας Αποθορυβοποίηση, η εφαρμογή έκλεινε απρόσμενα.
– Κατά την εμφάνιση φωτογραφιών RAW που είχαν ληφθεί με φωτογραφική μηχανή που δεν υποστήριζε το σύστημα Picture Control (D2XS, D2X, D2HS, D2H, D1X, D1H, D1, D200, D100, D90, D80, D70S, D70, D60, D40X, D40), εμφανιζόταν το εικονίδιο που υποδηλώνει ότι η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν είχε γίνει καμία επεξεργασία.
– Κατά τη χρήση της λειτουργίας Quick Adjust (Γρήγορη προσαρμογή) σε φωτογραφίες RAW που είχαν ληφθεί με το Picture Control σε ρύθμιση Ουδέτερο, Ισοβαρές ή Μονόχρωμο, και για τις οποίες στην παλέτα Picture Control είχε οριστεί η επιλογή Recorded Value (Καταγεγραμμένη τιμή), η τιμή του Quick Adjust (Γρήγορη προσαρμογή) επανερχόταν στο “0.00” όταν οι φωτογραφίες προβάλλοντναν στο Capture NX-D μετά το κλείσιμο και την επανεκκίνηση της εφαρμογής.
– Υπήρχε δυνατότητα ορισμού της λειτουργίας Αποθορυβοποίηση σε Better Quality 2013 (Καλύτερη ποιότητα 2013) για εικόνες JPEG και TIFF.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Windows
Τα παρακάτω προβλήματα έχουν αποκατασταθεί.
– Δεν ήταν δυνατή η επιλογή πολλών φωτογραφιών στο φάκελο “Οι φωτογραφίες μου” για αντιγραφή ή μετακίνηση, στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 ή προηγούμενες εκδόσεις.
– Όταν τα αρχεία αποθηκεύονταν με διαφορετικό όνομα μέσω της λειτουργίας Convert Files (Μετατροπή αρχείων), το νέο όνομα των αρχείων δεν εμφανιζόταν σωστά.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Macintosh
Έχει προστεθεί υποστήριξη για OS X έκδοσης 10.10.1.
Δεν υποστηρίζεται πλέον OS X έκδοσης 10.7.5.

Θα βρείτε το νέο Nikon Capture NX-D εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!