Αναβάθμιση για τo Nikon Capture NX-D


Αναβάθμιση για τo Nikon Capture NX-D

Η Nikon διαθέτει νέα αναβαθμισμένη έκδοση για το Nikon Capture NX-D, για επεξεργασία των RAW αρχείων που προέρχονται από Nikon μηχανές.

Οι αλλαγές που έχουμε με την νέα έκδοση 1.4.3 είναι:
• Προστέθηκε υποστήριξη για την D5600.
• Προστέθηκε μία επιλογή Size of Text and Icon (Μέγεθος Κειμένου και Εικονιδίων) στις Preferences (Προτιμήσεις) > View (Προβολή).
• Η επιλογή Preferences (Προτιμήσεις) > Open With Application (Άνοιγμα με Εφαρμογή) προσφέρει πλέον τις παρακάτω επιλογές Conversion Format (Μορφή Μετατροπής) για τις φωτογραφίες που ανοίγουν χρησιμοποιώντας την επιλεγμένη εφαρμογή: JPEG, TIFF (8 Bit) και TIFF (16 Bit).
• Το πλαίσιο διαλόγου εκτύπωσης προσφέρει πλέον τις επιλογές Use thumbnail data (draft mode) (Χρήση δεδομένων μικρογραφίας (λειτουργία προσχεδίου)) και Specify color profile (Προσδιορισμός προφίλ χρωμάτων).
• Το στοιχείο Print information (Πληροφορίες εκτύπωσης) στο πλαίσιο διαλόγου εκτύπωσης προσφέρει πλέον τις επιλογές User Comment (Σχόλιο Χρήστη) και Lens (Φακός).
• Διορθώθηκαν τα ακόλουθα προβλήματα:
– Προσαρμογές που αποθηκεύονταν χρησιμοποιώντας την επιλογή Register Updated Adjustments (Καταχώρηση Ενημερωμένων Προσαρμογών) στο τμήμα Adjustments (Προσαρμογές) του πίνακα Edit (Επεξεργασία) δεν εφαρμόζονταν σωστά και αν οι αποθηκευμένες προσαρμογές είχαν επιλεχθεί μετά την επανεκκίνηση του Capture NX-D.
– Οι φωτογραφίες NEF (RAW) που αποθηκεύονταν σε NAS δεν μπορούσαν να υποβληθούν σε επεξεργασία.
– Τα χρώματα στις φωτογραφίες που άνοιγαν στο Capture NX-D διέφεραν από εκείνα των φωτογραφιών που άνοιγαν σε άλλες εφαρμογές, όπως το Capture NX 2 ή το View NX 2.

Θα βρείτε την νέα έκδοση του Nikon Capture NX-D εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!