Αναβάθμιση για το Nikon Capture NX στην έκδοση 2.4.6


Αναβάθμιση για το Nikon Capture NX στην έκδοση 2.4.6

Η Nikon ανακοίνωσε τη νέα έκδοση για το λογισμικό της Nikon Capture NX, έκδοση 2.4.6.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στη νέα έκδοση είναι:

1. Έχει προστεθεί υποστήριξη για εικόνες RAW που έχουν ληφθεί με φωτογραφική μηχανή D3300.
2. Οι Προηγμένες ρυθμίσεις, όπως η ρύθμιση Ευκρίνεια που βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις μηχανής > Picture Control στην ενότητα “Develop” (Εμφάνιση) στην παλέτα “Edit List” (Επεξεργασία λίστας) μπορούν πλέον να τροποποιηθούν, ακόμη κι όταν το Picture Control έχει οριστεί σε Unchanged (Χωρίς αλλαγή) κατά το άνοιγμα των εικόνων RAW.
Έχουν εφαρμοστεί οι παρακάτω τροποποιήσεις και προσθήκες στη ρύθμιση Ισορροπία λευκού > New WB (Νέα ισορροπία λευκού) της επιλογής Ρυθμίσεις μηχανής στην ενότητα “Develop” (Εμφάνιση) στην παλέτα “Edit List” (Επεξεργασία λίστας).
– Έχει προστεθεί η επιλογή Auto 1 (Αυτόματο 1) στις επιλογές Ισορροπία λευκού > New WB (Νέα ισορροπία λευκού).
Το Capture NX 2 προσαρμόζει την ισορροπία λευκού για χρώματα που μοιάζουν με αυτά που επιτυγχάνονται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού Auto 1 (Normal)* [Αυτόματη 1 (Κανονική)] στη φωτογραφική μηχανή.
Ωστόσο, υποστηρίζονται μόνο οι φωτογραφίες σε μορφή RAW που έχουν ληφθεί από τις παρακάτω φωτογραφικές μηχανές.
– Η D7000 και οι μεταγενέστερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR
– Προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς
– Η COOLPIX A, η COOLPIX P7100 και μεταγενέστερες φωτογραφικές μηχανές COOLPIX που υποστηρίζουν εγγραφή σε φορμά NRW
*Ρύθμιση ισορροπίας λευκού Αυτόματο με φωτογραφικές μηχανές που δεν περιλαμβάνουν την επιλογή Auto 2 (Keep warm lighting colors) [Αυτόματη 2 (Διατήρηση θερμών χρωμάτων φωτισμού)]
– Οι τιμές προσαρμογής που είναι διαθέσιμες με την επιλογή “Tint” (Απόχρωση) έχουν αλλάξει από 1 to 0.01 (1 έως 0,01) για πιο ακριβή προσδιορισμό.
– Το εύρος προσαρμογής για την επιλογή Fine Adjustment (Ρύθμιση ακριβείας) έχει επεκταθεί από 4132–7042k σε 2500–7042k όταν η ρύθμιση Φως ημέρας έχει οριστεί σε Direct sunlight (Άμεσο ηλιακό φως).
– Είναι πλέον δυνατή η ρύθμιση με χρήση των επιλογών Fine Adjustment (Ρύθμιση ακριβείας) και Tint (Απόχρωση) όταν έχει οριστεί η επιλογή Recorded Value (Καταγεγραμμένη τιμή), Auto 1, Auto 2, (Αυτόματη 1, Αυτόματη 2) ή Υποβρύχια

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Windows

1. Τα παρακάτω προβλήματα έχουν αποκατασταθεί.
– Παρουσιαζόταν σφάλμα κατά το άνοιγμα αρχείων XMP/IPTC που είχαν δημιουργηθεί με Capture NX 2 έκδοσης 2.4.3 ή προγενέστερης.
– Δεν εφαρμόζονταν οι λεπτομέρειες που είχαν οριστεί στο παράθυρο διαλόγου Διάταξη εκτύπωσης και το παράθυρο διαλόγου διαμόρφωσης σελίδας που εμφανιζόταν κατά την επιλογή Διαμόρφωση σελίδας… στο μενού Αρχείο.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Macintosh

1. Έχει καταργηθεί η υποστήριξη για Mac OS X έκδοσης 10.6.
2. Έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα μη εφαρμογής λεπτομερειών επεξεργασίας κατά την επεξεργασία και αποθήκευση αρχείων εικόνων σε σκληρό δίσκο διαμορφωμένο με χρήση της αρχιτεκτονικής FAT32.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Nikon Capture NX, έκδοση 2.4.6, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!