Η Nikon γιορτάζει την παραγωγή 90 εκατομμυρίων φακών


Η Nikon γιορτάζει την παραγωγή 90 εκατομμυρίων φακών

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου.

Η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς έφτασε τα 90 εκατομμύρια τεμάχια

Αθήνα, Ελλάδα, 24 Νοεμβρίου 2014 – Η Nikon Europe ανακοινώνει ότι η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon με εναλλάξιμους φακούς ξεπέρασε τα ενενήντα εκατομμύρια τεμάχια κατά τα τέλη του Οκτωβρίου του 2014. Επιπλέον, η παραγωγή των φακών NIKKOR που περιλαμβάνουν αθόρυβο μοτέρ τύπου Silent Wave Motor (SWM), το μοτέρ αυτόματης εστίασης που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από την Nikon, πρόσφατα έφτασε τα 50 εκατομμύρια τεμάχια.

Το 1959, η Nikon (η τότε επωνυμία της ήταν Nippon Kogaku K.K.) κυκλοφόρησε τη φωτογραφική μηχανή Nikon F, καθώς και τους πρώτους της φακούς NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon SLR. Σε αυτούς τους φακούς συμπεριλαμβανόταν ο NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Έκτοτε, η Nikon συνεχίζει να κατασκευάζει κορυφαίους φακούς σε παγκόσμιο επίπεδο, στους οποίους πλέον έρχονται να προστεθούν οι φακοί που έχουν κατασκευαστεί για τις compact φωτογραφικές μηχανές συστήματος Nikon 1 με εναλλάξιμους φακούς.

Η παραγωγή του πεντηκοστού εκατομμυριοστού φακού NIKKOR με αθόρυβο μοτέρ (SWM) αποτελεί άλλο ένα ορόσημο για την Nikon. Καθώς μετατρέπει τα «μεταδιδόμενα κύματα» σε περιστροφική ενέργεια για να εστιάσει τα οπτικά στοιχεία, το αθόρυβο μοτέρ (SWM) της Nikon εξασφαλίζει εξαιρετικά ήσυχη αυτόματη εστίαση ακριβείας. Ο φακός Ai AF-S NIKKOR 300mm f/2.8D IF-ED, ένας από τους πρώτους φακούς με τεχνολογία SWM, κυκλοφόρησε το 1996 και στα μόλις 18 χρόνια που έχουν περάσει από τότε, έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 72ii μοντέλα φακών, εξοπλισμένα με μοτέρ SWM, τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης και χρησιμοποιούνται σε φωτογραφικές μηχανές DSLR με φορμά FX ή DX.

Το Σεπτέμβριο του 2014, η Nikon ανταποκρίθηκε στην ανάγκη πολλών χρηστών της προσθέτοντας το νέο υπερευρυγώνιο φακό AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED στην ήδη πολυπληθή σειρά της από γρήγορους φακούς f/1,8 με σταθερή εστιακή απόσταση για φωτογραφικές μηχανές με φορμά FX. Αυτός ο νέος φακός 20 mm f/1,8 χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες οπτικού σχεδιασμού για να εξασφαλίζει ανώτερη ανάλυση, ενώ με τη νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνονται τα είδωλα και οι αντανακλάσεις. Ελαφρύς και εξαιρετικά φορητός, ο πιο πρόσφατος υπερευρυγώνιος φακός της Nikon είναι ιδανικός για την αποτύπωση κάθε φωτογραφικής έμπνευσης.

Τον Ιούνιο του 2014, η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου υπερτηλεφακού zoom για το σύστημα Nikon 1. Πρόκειται για το μοντέλο 1 NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6, το οποίο αποτελεί παγκοσμίως το μικρότερο και ελαφρύτεροiii φακό της κατηγορίας του. Η σειρά 1 NIKKOR περιλαμβάνει δώδεκα φακούς με εστιακές αποστάσεις που κυμαίνονται από 6,7 mm έως 300 mm (γωνίες προβολής αντίστοιχες με 18 mm έως 810 mm σε φορμά 35 mm) για κάλυψη που εκτείνεται από υπερευρυγώνιο έως υπερ-τηλεφακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikon Nikon Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!