Η Nikon έκλεισε το εργοστάσιο της στην Κίνα εξαιτίας των smartphones


Η Nikon έκλεισε το εργοστάσιο της στην Κίνα εξαιτίας των smartphones

Η Nikon ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άμεσα το εργοστάσιο της στην Κίνα και την επαρχία Jiangsu, ένα εργοστάσιο που δημιουργήθηκε το 2002.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρήγαγε compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και φακούς για ψηφιακές μηχανές, αλλά όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η άνοδος των πωλήσεων των smartphones έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της αγοράς των compact φωτογραφικών μηχανών.

To κλείσιμο του εργοστασίου θα κοστίσει στη Nikon περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται 2.285 εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους.

Μπορεί η Nikon να γιορτάζει τα 100 της χρόνια από την ίδρυση της, αλλά τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και η παραπάνω ενέργεια της ιαπωνικής εταιρείας δείχνει ότι αναδιοργανώνεται με σκοπό την επίλυση τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Η άποψή μου είναι ότι διαφωνώ καθέτώς με την ενέργεια της εταιρείας, λόγω του ότι θα μείνουν άνεργοι 2.285 άνθρωποι. Δεν με απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι η εταιρεία θα υποστεί ζημιά 54 εκατομμύρια ευρώ, εξάλλου τα χρήματα αυτά πιστεύω ότι μπορεί να τα κερδίσει με άλλους τρόπους, επειδή η Nikon έχει το πιο βαρύ εμπορικό όνομα στο χώρο της φωτογραφίας. Επιπροσθέτως να συμπληρώσω ότι το κλείσιμο ένος εργοστασίου και θέσεων εργασίας, πλήττει το όνομα και το πρεστίζ της εταιρείας, ασχέτως το συγκεκριμένο δεν επιφέρει πολλά κέρδη. Ελπίζω να αναθεωρήσει την απόφασή της!!!

  • #
    1

    Η Κίνα έχει πληθυσμό 1.400.000.000 κάτοικους
    Η Ελλάδα 10.000.000. Είναι δηλαδή 140 φορές μικρότερη της Κίνας
    Στους 2300 άνεργους της Κινας αντιστοιχούν γυρω στους 18 άνεργους στην Ελλάδα.
    Δηλαδή τόσους όσους απασχολεί ενα καλο κινεζικό εστιατόριο σ ενα ελληνικό τουριστικό νησί.
    Εαν κλείσει το εστιατόριο δεν αλλάζει τίποτα απολυτως στην ελληνική οικονομία….

    Αρκει βεβαια να μη δημιουργηθουν συνθήκες τέτοιες που να ενεργοποιησουν το “”φαινομένο της πεταλούδας””
    Κ.Β.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!