Έρχεται νέα Compact από την Nikon με 200x zoom;


Έρχεται νέα Compact από την Nikon με 200x zoom;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας η Nikon ετοιμάζει την Nikon Coolpix P4000, η οποία θα έχει 200x zoom (!!), με τον φακό της να αρχίζει από τα 24mm και να φτάνει τα 4800mm και το διάφραγμα να είναι f/3.8-f/10.

H νέα superzoom compact μηχανή εκτός του θηριώδους φακού της θα έχει οθόνη 3.5″ και θα ζυγίζει 1.5 κιλό.

Πως θα σας φαινόταν ένα τέτοιο μοντέλο; Θα την αγοράζατε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Καλά εντάξει, έχουμε χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου! Αυτή η κάμερα πλέον θα είναι τηλεσκόπιο…
    Στα 4800mm πως θα σταθεροποιείται το κάδρο; Πως θα εστιάζει; Άσε που θα χρειάζεσαι την καθαρότητα της ατμόσφαιρας στην Ανταρκτική, για να διακρίνεται κάποιο μακρινό θέμα.
    Εντέλει, τι θα συνθέτεις σε τέτοιες εστιακές αποστάσεις δεν ξέρω.
    Αυτό που φοβάμαι είναι ότι για να επιτευχθεί σχεδιασμός μέχρι 4800mm, θα χάνεται η ποιότητα και στο εστιακό εύρος που τελικά θα φωτογραφίζει κάποιος, π.χ. ένα τοπίο, τους φίλους του κτ.λ.
    Πάντως σίγουρα θα είναι χρήσιμη κάμερα για κυνηγούς εξωγήινων, για όσους ψάχνουν αποικίες στην Σελήνη, για ηδονοβλεψίες κ.τ.λ.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!