Nikon COOLPIX AW130, πάρτε την μαζί σας στα 30 μέτρα βάθος


Nikon COOLPIX AW130, πάρτε την μαζί σας στα 30 μέτρα βάθος

H Nikon COOLPIX AW130 αύξησε κατά 12 μέτρα την δυνατότητα κατάδυσης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, κρατώντας τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα ίδια επίπεδα.
Στο WiFi προστέθηκε τεχνολογία NFC, ενώ διατήρησε τα GPS, βαρόμετρο, υψόμετρο και βαθύμετρο.

H Nikon COOLPIX AW130 θα είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο στην τιμή των 350 δολαρίων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου σχετικά με την νέα μηχανή της Nikon.

Αθήνα, Ελλάδα, 10 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα η Nikon ανακοίνωσε δύο νέες προσθήκες στη σειρά αδιάβροχων φωτογραφικών μηχανών: την COOLPIX AW130 που είναι φτιαγμένη για περιπέτειες και την COOLPIX S33 που πάει παντού. Τώρα μπορείτε πολύ εύκολα να αποτυπώσετε σε καταπληκτικές φωτογραφίες και σε video Full HD τις υπαίθριες εξερευνήσεις σας και τις στιγμές διασκέδασης υπό το φως του ήλιου.

H COOLPIX AW130 16 megapixel ταιριάζει άψογα στο δραστήριο τρόπο ζωής σας. Σας ακολουθεί όπου κι αν πάτε, όπως σε βάθος 30 μέτρων κάτω από το νερό¹, που ισοδυναμεί με πιστοποίηση κατάδυσης Advanced Open Water, και, επιπλέον, είναι ανθεκτική στο ψύχος έως -10 °C, ανθεκτική στη σκόνη και στις πτώσεις από ύψος έως 2 μέτρα². Ακόμα, διαθέτει υποστήριξη NFC³ και ενσωματωμένο Wi-Fi⁴, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε στη στιγμή τις εικόνες σας απλώς και μόνο ακουμπώντας την σε μια έξυπνη συσκευή με δυνατότητα NFC³ ή χρησιμοποιώντας το ειδικό κουμπί Wi-Fi⁴.

Ο φωτεινός, ευρυγώνιος φακός 24 mm f/2,8 είναι ιδανικός για υποβρύχιες λήψεις ή λήψεις νυχτερινού τοπίου, ενώ το γρήγορο οπτικό zoom 5x διευκολύνει τις κοντινές λήψεις στη στεριά ή στο νερό και μπορεί να επεκταθεί σε Dynamic Fine Zoom 10x. Όλη η δράση μπορεί να αποτυπωθεί σε πανέμορφα και σταθερά video Full HD (1.080/60i) με στερεοφωνικό ήχο και ελάχιστο θάμπωμα, χάρη στη λειτουργία απόσβεσης κραδασμών (VR) υψηλής απόδοσης που αντισταθμίζει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε σκηνές δράσης ακόμα και κατά τη λειτουργία zoom. Η δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού με ενσωματωμένη υποστήριξη GPS/GLONASS/QZSS βοηθά στην καταγραφή των ταξιδιωτικών σας διαδρομών και προσθέτει τις τοποθεσίες λήψης στις φωτογραφίες σας γρηγορότερα και με πιο ακριβή δεδομένα γεωγραφικού μήκους και πλάτους. Μπορούν να αποθηκευτούν έως 30 τοποθεσίες στον ενσωματωμένο Παγκόσμιο χάρτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής δεδομένων ύψους ή βάθους.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση των νέων φωτογραφικών μηχανών, η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στη Nikon Europe, δήλωσε:

«Η COOLPIX AW130 μπορεί να ανταποκριθεί σε ακραίες συνθήκες και να αναλάβει διπλό ρόλο όταν τη χρησιμοποιείτε για καθημερινή χρήση. Δεν υπάρχει διαφορά είτε την χρησιμοποιείτε στην πόλη, είτε σε μεγάλο βάθος κάτω από το νερό¹, είτε, ακόμα, σε μεγάλο υψόμετρο. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi⁴ και υποστήριξη NFC³, ώστε να μη χάνετε επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μοιράζεστε τον ενθουσιασμό σας με τους φίλους και την οικογένεια από όπου κι αν βρίσκεστε. Και όταν επιστρέψετε στη βάση σας θα έχετε μαζί σας συναρπαστικές εικόνες και πεντακάθαρα video Full HD με τις περιπέτειές σας.

Όλη η δράση, παντού
Η COOLPIX AW130 είναι η φωτογραφική μηχανή για αυτούς που ζουν τη ζωή τους στα όρια. Είναι το ίδιο αξιόπιστη και εύχρηστη είτε την χρησιμοποιείτε για υποβρύχιες λήψεις – έως 30 μέτρα – είτε την χρησιμοποιείτε σε μεγάλο υψόμετρο σε ακραίες θερμοκρασίες της τάξης των -10 °C. Το κουμπί απόκρισης ελέγχου κίνησης καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις με το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, ενώ η απόσβεση κραδασμών (VR) υψηλής απόδοσης επιτυγχάνει ευκρινείς εικόνες και σταθερά video όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες λήψης. Είναι ιδανική για ανθρώπους με δραστήριο τρόπο ζωής, καθώς είναι ανθεκτική στη σκόνη και σε πτώσεις από ύψος έως και 2 μέτρα, αλλά αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για χρήση στην πόλη χάρη στο φωτεινό χρώμα και την υπέροχη σχεδίασή της.

Εύκολος χειρισμός, εξαιρετικές εικόνες
Είναι εύκολο να διατηρήσετε επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κι αν βρίσκεστε, με την COOLPIX AW130. Χρησιμοποιήστε το ειδικό κουμπί Wi-Fi⁴ ή ακουμπήστε τη φωτογραφική μηχανή σε μια συσκευή με δυνατότητα NFC³ για άμεση αποστολή αρχείων. Ο αισθητήρας εικόνας 16 megapixel και ο φωτεινός ευρυγώνιος φακός 24 mm f/2,8 με οπτικό zoom 5x, που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 10x⁵, εγγυώνται μοναδική ποιότητα εικόνας. Τραβήξτε εξαιρετικά ευκρινή video Full HD με το άγγιγμα ενός κουμπιού και δημιουργήστε, πανεύκολα, εντυπωσιακά video χρονικής υστέρησης διάρκειας 10 δευτερολέπτων. Καδράρετε με ευκολία φωτογραφίες και video στη μεγάλη οθόνη OLED 7,5 cm/3,0 in. 921k-dot, η οποία προσφέρει άριστη ορατότητα κάτω από το άμεσο ηλιακό φως ή το νερό.

Σύνοψη βασικών χαρακτηριστικών – COOLPIX AW130
• Στεγανότητα σε βάθος 30 m: καταδυθείτε σε βάθος ίσο με αυτό που προβλέπεται στην πιστοποίηση καταδύσεων Advanced Open Water¹ χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια προστατευτική θήκη.
• Ιδανική για περιπέτειες: Δοκιμάστε τη φωτογραφική μηχανή στα όρια – είναι ανθεκτική στις πτώσεις από ύψος έως 2 μέτρα², ανθεκτική στη σκόνη και στο ψύχος έως -10 °C.
• Υποστήριξη NFC και συνδεσιμότητα Wi-Fi: Ακουμπήστε τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή με δυνατότητα NFC³ ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Wi-Fi⁴ για άμεση αποστολή αρχείων.
• Φακός NIKKOR οπτικού zoom 5x: Ο φακός 24 mm f/2,8 με οπτικό zoom 5x, που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 10x⁵, είναι ιδανικός για υποβρύχιες λήψεις.
• Ενσωματωμένη υποστήριξη GPS/GLONASS/QZSS: Καταγράφει γρηγορότερα τις τοποθεσίες λήψης στις φωτογραφίες σας και με πιο ακριβή δεδομένα γεωγραφικού μήκους και πλάτους.
• Αισθητήρας εικόνας CMOS 16 MP με οπίσθιο φωτισμό: Προσφέρει εξαιρετική απόδοση και εικόνες με ευκρινείς λεπτομέρειες και χαμηλό θόρυβο, ακόμη κι όταν οι λήψεις πραγματοποιούνται υποβρυχίως και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
• VR (απόσβεση κραδασμών) υψηλής απόδοσης: Αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε σκηνές με έντονη δράση ή κατά το ζουμάρισμα και επιτυγχάνει πιο ευκρινείς εικόνες.
• Video χρονικής υστέρησης: Δημιουργήστε εντυπωσιακά video χρονικής υστέρησης διάρκειας 10 δευτερολέπτων απλώς και μόνο επιλέγοντας μια σκηνή λήψης.

¹Η φωτογραφική μηχανή αντιστοιχεί στην κατηγορία 8 (IPX8) βάσει JIS/IEC όσον αφορά την αδιάβροχη προστασία και στην κατηγορία 6 (IP6X) βάσει IEC/JIS όσον αφορά την προστασία από τη σκόνη.
²Η φωτογραφική μηχανή έχει περάσει με επιτυχία την εσωτερική δοκιμή της Nikon (πτώση από ύψος 210 cm/7 ft σε ξύλινη επιφάνεια πάχους 5 cm/2 in.) σύμφωνα με το πρότυπο MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.
³Η δυνατότητα Near Field Communication (NFC) λειτουργεί με συμβατά smartphone και tablet Android™ (Android 4.0 ή μεταγενέστερο). Πριν από τη χρήση απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon και ρύθμιση της μεταφοράς εικόνας.
⁴Απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon (συμβατή με iOS και Android™) στην έξυπνη συσκευή.
⁵Η μεγιστοποίηση του Dynamic Fine Zoom υπολογίζεται από τη μέγιστη ευρυγώνια θέση του οπτικού zoom.
⁶Η φωτογραφική μηχανή έχει περάσει με επιτυχία την εσωτερική δοκιμή της Nikon (πτώση από ύψος 1,5 m/5 ft σε ξύλινη επιφάνεια πάχους 5 cm/2 in.) σύμφωνα με το πρότυπο MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος μηχανής Compact (waterproof)
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα BSI-CMOS
Μέγεθος αισθητήρα 1/2.3″ (6.17 x 4.55 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 4608 x 3456 (16 megapixels)
ISO ISO 125 – 1600, ISO 3200, 6400 (διαθέσιμο κατά τη χρήση της Αυτόματης λειτουργίας)
Manual ρυθμίσεις Όχι
Υποστήριξη RAW Όχι
Σταθεροποιητής Ναι, οπτικός VR
Μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/2000
Φακός
Εστιακό μήκος 24–120mm
Οπτικό zoom 5x
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8-f/4.9
Εστίαση Macro 1 εκατοστό
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Όχι
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Όχι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Όχι
Ανάλυση οθόνης 921.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια Flash 5.2 μέτρα
Λήψη video
Format αρχείου H.264/MPEG-4 AVC
Ανάλυση 1920 x 1080 (60i ,50i, 30p, 25p), 1280 x 720 (30p, 25p), 640 x 480 (30p, 25p)
Μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2
HDMI Ναι (mini HDMI)
WiFi Ναι
NFC Ναι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης SD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL12
Αυτονομία μπαταρίας (CIPA) 370
GPS Ναι
Πυξίδα Ναι, ηλεκτρονική
Όργανο μέτρησης ύψους και βάθους Ναι
Βαρόμετρο Ναι
Φυσικά στοιχεία
Υποβρύχια χρήση μέχρι 30 μέτρα
Αντοχή σε πτώσεις από ύψος 2 μέτρων
Αντοχή σε θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου
Βάρος 221 γραμμάρια
Διαστάσεις (ΠxYxB) 110.4 x 66 x 26.8 χιλιοστά

Nikon COOLPIX AW130-1

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!