Nikon COOLPIX P950: Διαρροή 2 φωτογραφιών – δειγμάτων με την νέα κάμερα

Από αύριο αναμένουμε την Nikon να παρουσιάσει, ανάμεσα στα άλλα, και την νέα superzoom compact κάμερα, Nikon COOLPIX P950.
Η NikonRumors δημοσίευσε δύο φωτογραφίες που λέει ότι έχουν βγει με την νέα Nikon COOLPIX P950 (φωτογραφίες της νέας μηχανής δείτε εδώ).
Η πρώτη απεικονίζει μία Αλκυόνη και αν και έχει πιάσει το πτηνό σε πολύ καλή πόζα και είναι ένα κοντινό πλάνο, φαίνεται ελαφρώς υπερφωτισμένη.

Η δεύτερη ενός αεροπλάνου να περνάει από το φεγγάρι μπροστά, εμφανίζει ψηφιακό θόρυβο στα σκοτεινά μέρη του κάδρου.

Και οι δύο λήψεις απαιτούν μεγάλο ζουμ και ο φακός με το 83x οπτικό ζούμ, 24-2000mm f/2.8-f/6.5, είναι αρκετά ικανοποιητικός για τέτοιου είδους εικόνες (η Nikon COOLPIX P1000 έχει 125 οπτικό ζουμ, 24mm-3000mm).
Φυσικά η ποιότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία DSLR με μεγάλο τηλεφακό καθώς πρόκειται για μία compact κάμερα με μικρό αισθητήρα, από την άλλη όμως δεν μπορείς να πάρεις τέτοιου είδους εικόνες με DSLR, χωρίς να έχεις μεγάλο τηλεφακό και τηλεμετατροπέα (και πάλι δεν μπορείς να φτάσεις τα 2.000mm).