Nikon: Δέχεται έντονη κριτική γιατί καμπάνια της στην Ασία δεν έχει καμία γυναίκα φωτογράφο


Nikon: Δέχεται έντονη κριτική γιατί καμπάνια της στην Ασία δεν έχει καμία γυναίκα φωτογράφο

Έντονη είναι η κριτική που δέχεται η Nikon εξαιτίας της προωθητικής καμπάνιας της νέας Nikon D850 στην Ασία.

Συγκεκριμένα η ιαπωνική εταιρεία και το τμήμα της Ασίας προβάλλει στην ιστοσελίδα της 32 επαγγελματίες φωτογράφους από την Αυστραλία, την Ασία, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα.

Η ανδροκρατούμενη σύνθεση της ομάδας που ανέλαβε την προώθηση της νέας DSLR εντοπίστηκε γρήγορα από πολλούς ανθρώπους που έσπευσαν να κριτικάρουν την έλλειψη γυναικών, ενώ άρθρα εμφανίστηκαν από το CNNtech μέχρι τις φωτογραφικές ιστοσελίδες Petapixel και Fstoppers (ο τίτλος της Fstoppers ακούγεται πολύ σκληρός καθώς λέει “Είναι η Nikon D850 μόνο για άντρες; – Is the Nikon D850 for Men Only?”).

Πολλοί φωτογράφοι έσπευσαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το παραπάνω γεγονός με την Nikon Ασίας να απαντάει ότι αν και κάλεσε και γυναίκες φωτογράφους αυτές δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, παραδεχόμενη παράλληλα ότι δεν εστίασε όσο θα έπρεπε στο συγκεκριμένο θέμα: “Unfortunately, the female photographers we had invited for this meet were unable to attend, and we acknowledge we have not put enough of a focus on this area”.

H Nikon Η.Π.Α. απάντησε στη Petapixel ότι στηρίζει όλους τους φωτογράφους με πάθος και ότι οι γυναίκες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της φωτογραφικής κοινότητας, αναφέροντας ότι εκτιμάει την ανησυχία για το θέμα και θα συνεχίσει να στηρίζει τις γυναίκες φωτογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και όλο τον κόσμο: “At Nikon, we champion all passionate photographers. Women are an integral part of the photography community and we are dedicated to celebrating any talented storyteller and their work. We appreciate you raising this concern and we will continue to support the immense creative talent of female photographers in the US and globally”.

Ποια είναι η άποψη σας; Δικαιολογημένη η κριτική ή υπερβολική ανησυχία; Είναι ο φωτογραφικός κόσμος ένα ακόμα μέρος όπου οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!