Αναβάθμιση Firmware για την Nikon D4


Αναβάθμιση Firmware για την Nikon D4

Η επίσημη καταχώρηση της Nikon στην σελίδα της αναφέρει σχετικά με τις βελτιώσεις, τροποποιήσεις που προσθέτει το νέο Firmware:
– Έχει προστεθεί η προσαρμοσμένη ρύθμιση f17: Assign Remote Fn Button (f17: εκχώρηση κουμπιού Fn για ασύρματο τηλεχειριστήριο)*.
– Έχει προστεθεί υποστήριξη για κάρτες μνήμης CompactFlash με χωρητικότητες άνω των 128 GB.
– Εάν είχε οριστεί η ρύθμιση AF-ON μόνο στην προσαρμοσμένη ρύθμιση a4 [AF activation (Ενεργοποίηση AF)] και πιέζατε το κουμπί AF-ON για αυτόματη εστίαση κατά τη φωτογράφιση με σκόπευτρο, η εστίαση παρέμενε κλειδωμένη ακόμη κι αφού ο χρήστης άφηνε το κουμπί και η απελευθέρωση του κλείστρου μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, οι προδιαγραφές έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η απελευθέρωση του κλείστρου υπό τις παρακάτω συνθήκες εφόσον η φωτογραφική μηχανή δεν έχει εστιάσει*.
– Η λειτουργία αυτόματης εστίασης έχει οριστεί σε AF-S (λειτουργία AF ενός καρέ)
– Η λειτουργία επιλογής περιοχής AF έχει οριστεί σε AF μονού σημείου
– Η προσαρμοσμένη ρύθμιση a2 [AF-S priority selection (Επιλογή προτεραιότητας AF-S)] έχει οριστεί σε Focus (Εστίαση)
– Εάν τοποθετούνταν στη φωτογραφική μηχανή ταυτόχρονα κάποια κάρτα μνήμης XQD και ορισμένοι τύποι καρτών μνήμης CompactFlash, στον επάνω πίνακα ελέγχου εμφανιζόταν η ένδειξη “Err” (Σφάλμα). Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

Μπορείτε να βρείτε το νέο Firmware της Nikon D4 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!