Νέο Firmware για την Nikon D4S


Νέο Firmware για την Nikon D4S

Οι βελτιώσεις τροποποιήσεις με την νέα έκδοση, 1.20, είναι:
Μπορεί τώρα να επιλεγεί η Commander mode (Λειτουργία εντολέα) για την Custom Setting (Προσαρμοσμένη Ρύθμιση) e3 (Optional flash (Προαιρετικό φλας)) όταν έχει συνδεθεί μία προαιρετική μονάδα φλας SB-500. *
• Οι επιλογές ισορροπίας λευκού Auto (Αυτόματη) και Flash (Φλας) μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν με τη λυχνία LED στην προαιρετική μονάδα φλας SB-500.
• Η αυτόματη ισορροπία λευκού είναι τώρα πιο σταθερή.
• Δεν υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των λήψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν με μία μεμονωμένη ριπή όταν έχει επιλεχθεί μία λειτουργία συνεχών λήψεων με ταχύτητα κλείστρου των 4 δ ή μεγαλύτερη στη λειτουργία έκθεσης S ή M.
• Δεν υπάρχει πλέον όριο στη διάρκεια που το κλείστρο μπορεί να παραμείνει ανοικτό όταν έχει επιλεχθεί «Time (Χρόνος)» για ταχύτητα κλείστρου. *
• Έχουμε αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης των σημείων εστίασης στο σκόπευτρο όταν η μηχανή περιστρέφεται ανάμεσα σε «οριζόντιο» (τοπίο) και «κατακόρυφο» (πορτραίτο) προσανατολισμό με ενεργοποιημένη την επιλογή Focus point and AF-area mode (Σημείο εστίασης και Λειτ. επιλ. περιοχής AF) για την Custom Setting (Προσαρμοσμένη Ρύθμιση) a10 (Store by orientation (Αποθήκευση βάσει προσανατολισμού)) και επιλεγμένα διαφορετικά σημεία εστίασης για κάθε προσανατολισμό. Έχουμε αλλάξει επίσης τον τρόπο εμφάνισης των σημείων εστίασης στο σκόπευτρο όταν πατιέται ένα κουμπί λειτουργίας εστίασης του φακού με επιλεγμένη τη AF-area mode (Λειτ. επιλ. περιοχής AF) για την Custom Setting (Προσαρμοσμένη Ρύθμιση) f19 (Lens focus function buttons (Κουμπιά λειτουργίας εστίασης φακού)).
• Μέρος του κειμένου βοήθειας έχει αλλάξει.
• Τα παρακάτω προβλήματα έχουν επιλυθεί:
– Αν ο χρήστης εστίαζε χρησιμοποιώντας το κουμπί AF-ON πριν από τη λήψη στη λειτουργία συνεχών λήψεων, η ταχύτητα καρέ θα μειωνόταν υπό τις ακόλουθες συνθήκες: επιλεγμένο το AF-S για λειτουργία εστίασης, επιλεγμένο το Single-point AF (AF μεμονωμένου σημείου)) για τη λειτουργία επιλογής περιοχής AF, επιλεγμένο το Focus (Εστίαση) για την Custom Setting (Προσαρμοσμένη Ρύθμιση) a2 (AF-S priority selection (Επιλογή με προτερ. AF-S)), και επιλεγμένο το AF-ON only (Μόνο AF-ON) για την Custom Setting (Προσαρμοσμένη Ρύθμιση) a4 (AF activation (Ενεργοποίηση AF)).
– Όταν ήταν συνδεδεμένος ένας φακός AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E, εμφανιζόταν το «Err» στο πάνω μέρος του πίνακα ελέγχου και δεν ήταν δυνατό να ληφθούν φωτογραφίες υπό ορισμένες συνθήκες έκθεσης.
– Οι εικόνες ορισμένες φορές μπορεί να μην εμφανίζονταν σωστά κατά την ανασκόπηση εικόνων αν χρησιμοποιούνταν το zoom απεικόνισης όταν η λάμπα πρόσβασης της κάρτας μνήμης ήταν αναμμένη.
– Οι εικόνες δεν εξαφανίζονταν από την οθόνη αν χρησιμοποιούνταν ένα προαιρετικό ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-1 με επιλεγμένο το On (Ενεργοποίηση) για Image review (Ανασκόπηση εικόνων) στο playback menu (μενού απεικόνισης).
– Οι πληροφορίες φωτογραφίας της φωτογραφικής μηχανής δεν έδειχναν το σωστό εύρος για φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με μία προαιρετική μονάδα φλας στη λειτουργία χειροκίνητου φλας με προτεραιότητα απόστασης (GN).
– Όταν οι φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με τη χρήση ενός φακού PC-E προβάλλονταν στο Capture NX-D και σε άλλο λογισμικό της Nikon, τα Metadata (Μεταδεδομένα) θα κατέγραφαν τον φακό ως τύπου E αντί τύπου D.
– Η οθόνη πληροφοριών φωτογραφίας για τα video, τις στατικές εικόνες video και τις φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με την επιλογή λήψης Silent (Άηχη) ορισμένες φορές παρείχαν εσφαλμένες τιμές για την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και την ευαισθησία ISO.
– Αν η φωτογραφική μηχανή ήταν συνδεδεμένη μέσω καλωδίου HDMI σε τηλεόραση συμβατή με 4K, ούτε η φωτογραφική μηχανή ούτε η τηλεόραση εμφάνιζαν σωστά τα μενού.
– Δεν ήταν δυνατό ορισμένες φορές να ρυθμιστεί η ένταση ήχου εάν οι ενδείξεις ήταν κρυμμένες κατά την αναπαραγωγή video.
– Αν και η κάρτα XQD και κάρτα CompactFlash εισέρχονταν στη φωτογραφική μηχανή όταν ήταν συνδεδεμένη με υπολογιστή, ο υπολογιστής δεν αναγνώριζε την κάρτα XQD.

Θα βρείτε το νέο Firmware για την Nikon D4S εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!