Νέο Firmware για την Nikon D4S


Νέο Firmware για την Nikon D4S

Οι τροποποιήσεις της νέας έκδοσης C 1.01 είναι οι εξής:
– Όταν η επιλογή Custom Setting f1 (Προσαρμοσμένη ρύθμιση f1) (Κεντρικό κουμπί του πολυ-επιλογέα) > Playback mode (Λειτουργία απεικόνισης) ήταν ορισμένη στην επιλογή View histograms (Προβολή ιστογράμματος), δεν εμφανιζόταν σωστά το ιστόγραμμα της απεικονιζόμενης φωτογραφίας στην οθόνη, ακόμη και μετά το πάτημα του κεντρικού κουμπιού του πολυεπιλογέα όταν ίσχυαν οι συνθήκες που περιγράφονται παρακάτω. Αυτό το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.
– Η επιλογή Ποιότητα εικόνας είχε οριστεί σε NEF (RAW) + Βέλτιστη JPEG, NEF (RAW) + Κανονική JPEG ή NEF (RAW) + Βασική JPEG.
– Είχε οριστεί άλλη επιλογή από την επιλογή «Overview data» (Προεπισκόπηση δεδομένων) ή «Ιστόγραμμα RGB» για τις πληροφορίες φωτογραφίας που εμφανίζονται σε απεικόνιση πλήρους κάδρου.
– Κατά την απεικόνιση πλήρους κάδρου με ορισμό της προβολής «Τονισμένα σημεία» ή «Ιστόγραμμα RGB», το χρώμα (κορεσμός) της εικόνας άλλαζε και αναβόσβηναν τα τονισμένα σημεία. Αυτό το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.
– Κατά τη μεγέθυνση φωτογραφιών που είχαν ληφθεί με την επιλογή Χρωματικός χώρος ορισμένη σε Adobe RGB με απεικόνιση στην οθόνη, άλλαζε το χρώμα (κορεσμός) της εικόνας. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.
– Όταν η επιλογή Περιστροφή κατακόρυφα στο μενού απεικόνισης ήταν ενεργοποιημένη, και κατά την απεικόνιση στην οθόνη γινόταν μια μικρή μεγέθυνση (πάτημα του κουμπιού μεγέθυνσης αναπαραγωγής μία ή δύο φορές) σε φωτογραφία που τραβήχτηκε σε κατακόρυφο προσανατολισμό, η φωτογραφία δεν εμφανιζόταν πολύ ευκρινής ή καθαρή. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.
– Εάν γινόταν λήψη μιας φωτογραφίας μορφής RAW με την επιλογή Συμπιεσμένες και στη συνέχεια λήψη άλλης μιας φωτογραφίας μορφής RAW με την επιλογή Συμπίεσης χωρίς απώλειες ενώ η επιλογή Ποιότητα εικόνας ήταν ορισμένη σε NEF (RAW), ορισμένες φορές δεν ήταν δυνατόν να εγγραφεί σωστά η δεύτερη φωτογραφία μορφής RAW. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

Μπορείτε να βρείτε το νέο Firmware και οδηγίες εγκατάστασης για την Nikon D4S εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!