Νέο Firmware για την Nikon D4s με αρκετές τροποποιήσεις


Νέο Firmware για την Nikon D4s με αρκετές τροποποιήσεις

Το νέο Firmware φέρνει αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις:
Ενημερωμένη έκδοση firmware C 1.10 για την Nikon D4s
Αυτή η υπηρεσία παρέχει λογισμικό για την αναβάθμιση του firmware C της D4S από τις εκδόσεις 1.00 και 1.01 στην έκδοση 1.10. Εάν αυτή η πιο πρόσφατη έκδοση firmware είναι ήδη εγκατεστημένη στη φωτογραφική μηχανή σας, δεν χρειάζεται να προχωρήσετε στη λήψη ή την εγκατάσταση αυτής της αναβάθμισης firmware. Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα έκδοση firmware από το στοιχείο Έκδοση firmware στο μενού ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους όρους της άδειας χρήσης πριν πραγματοποιήσετε τη λήψη αυτού του λογισμικού από τις συνδέσεις που βρίσκονται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Σημαντική σημείωση
• Το firmware δεν μπορεί να ενημερωθεί εάν στις επιλογές Δίκτυο>Σύνδεση δικτύου του μενού ρυθμίσεων έχει οριστεί Ενεργοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει την επιλογή Σύνδεση δικτύου σε Απενεργοποίηση πριν ενημερώσετε το firmware.
Ενεργοποιημένες τροποποιήσεις στην παρούσα έκδοση
Όταν επιλέγεται η λειτουργία SPORT VR που είναι ενσωματωμένη στο φακό AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR, είναι πλέον δυνατό να έχετε την ίδια ταχύτητα συνεχών λήψεων με αυτή που ήταν διαθέσιμη όταν είχε οριστεί ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ.
Κατά τη διαμόρφωση καρτών μνήμης χωρητικότητας άνω των 128 GB στη φωτογραφική μηχανή γινόταν διαμόρφωση με χρήση του συστήματος αρχείων FAT32. Τώρα πλέον διαμορφώνονται με το σύστημα αρχείων exFAT.
Η λειτουργία έχει αλλάξει έτσι ώστε κατά την εμφάνιση των μενού κατά τη ζωντανή προβολή video και με πάτημα του κουμπιού εγγραφής video, να παύει να εμφανίζεται το μενού και η οθόνη επανέρχεται στη λειτουργία ζωντανής προβολής video. Για να ξεκινήσετε την εγγραφή video, πατήστε ξανά το κουμπί εγγραφής video.
Η επιλογή Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση zoom για το μενού απεικόνισης με την προσαρμοσμένη ρύθμιση f1: Κεντρικό κουμπί πολυ-επιλογέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για τη μεγέθυνση της προβολής σε εικόνες με την προβολή zoom στο κέντρο του ενεργού σημείου εστίασης, ακόμη κι όταν έχουν ληφθεί με φωτογράφιση στη ζωντανή προβολή. Ωστόσο, το σημείο εστίασης δεν θα εμφανιστεί.
Η εξήγηση που εμφανίζεται στη Βοήθεια για την επιλογή Preset focus point (Προκαθορισμένο σημείο εστίασης) που περιλαμβάνεται στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις f19: Κουμπιά ρύθμισης λειτουργίας εστίασης φακού έχει ενημερωθεί.
Τα παρακάτω προβλήματα έχουν αποκατασταθεί.
– Όταν οι ρυθμίσεις Εγγραφή NEF (RAW) > Μέγεθος εικόνας στο μενού λήψης είχαν οριστεί σε RAW S (Small), ο αριθμός δυνατών λήψεων με τη λειτουργία συνεχούς λήψης (χωρητικότητα εσωτερικής μνήμης, C-REM) που εμφανιζόταν στη φωτογραφική μηχανή, διέφερε ανάλογα με τη ρύθμιση της επιλογής Εγγραφή NEF (RAW) > Βάθος bit NEF (RAW).
– Όταν είχε χρησιμοποιηθεί το Camera Control Pro 2 για τη λήψη φωτογραφιών με την επιλογή Εγγραφή σε να έχει οριστεί σε PC+CARD και τη λειτουργία Secondary Slot (Δευτερεύουσα υποδοχή) στο μενού λήψης της φωτογραφικής μηχανής να έχει οριστεί σε Υπερχείλιση δεν ήταν δυνατό να απελευθερωθεί το κλείστρο όταν γέμιζε η κάρτα μνήμης στην κύρια υποδοχή.
– Όταν η ρύθμιση Προεπισκόπηση εικόνας στο μενού απεικόνισης είχε οριστεί σε Ενεργοποίηση, ορισμένες φορές οι εικόνες δεν εμφανίζονταν στην οθόνη εάν γινόταν απελευθέρωση του κλείστρου με απενεργοποιημένα τα φωτόμετρα.
– Κατά την έξοδο των εικόνων σε κάποια συσκευή HDMI, η ανάλυση δεν έμοιαζε αρκετή κατά την προβολή πλήρους κάδρου (δεν αφορούσε αυτό το zoom απεικόνισης).
– Όταν οι φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με την επιλογή Ανασκόπηση εικόνων στο μενού απεικόνισης ορισμένη σε Ενεργοποίηση και την επιλογή Αυτόματος έλεγχος παραμόρφωσης στο μενού λήψης ορισμένη σε Υπερχείλιση, εμφανίζονταν αυτόματα στην οθόνη αμέσως μετά τη λήψη, ορισμένες φορές δεν εφαρμοζόταν αυτόματος έλεγχος παραμόρφωσης.
– Όταν χρησιμοποιούνταν η λειτουργία πολλαπλής έκθεσης για τη λήψη φωτογραφιών με την επιλογή Ανασκόπηση εικόνων στο μενού απεικόνισης ορισμένη σε Ενεργοποίηση και την επιλογή Αυτόματος έλεγχος παραμόρφωσης στο μενού λήψης ορισμένη σε Ενεργοποίηση, δεν εφαρμοζόταν αυτόματος έλεγχος παραμόρφωσης στις εικόνες που είχαν ληφθεί.
– Όταν γινόταν αντιγραφή με τις ρυθμίσεις Ισορροπία λευκού > Χειροκίνητη προτοποθέτηση, μιας φωτογραφίας στην οποία είχε προστεθεί σχόλιο, αντιγράφονταν μόνο οι πρώτοι 24 χαρακτήρες του σχολίου φωτογραφίας.
– Εάν αποτύγχανε η σύνδεση στο διακομιστή FTP κατά την εφαρμογή ρυθμίσεων δικτύου ενώ η επιλογή Δίκτυο > Επιλογή υλικού ήταν ορισμένη σε Ενσύρματο LAN και στο μενού ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής και ως τύπος σύνδεσης είχε επιλεγεί Μεταφορά σε FTP με τον τύπο λήψης διεύθυνσης IP ορισμένο σε Αυτόματη απόκριση στον Οδηγό σύνδεσης, η διεύθυνση IP που εμφανιζόταν κατά την επόμενη απόπειρα της φωτογραφικής μηχανής να τη λάβει με αυτόματο τρόπο ήταν “000.000.000.000”.
– Κατά την αναπαραγωγή ενός video που είχε εγγραφεί με ταχύτητα καρέ 30p, 25p ή 24p σε τηλεόραση όπου είχε συνδεθεί η φωτογραφική μηχανή μέσω HDMI με τις επιλογές HDMI > Ανάλυση εξόδου στο μενού ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής ορισμένες σε 1080p (προοδευτική), η προβολή στην οθόνη παρουσίαζε παραμορφώσεις.
– Κατά την αντιγραφή στη φωτογραφική μηχανή ενός αρχείου που περιελάμβανε μια προκαθορισμένη ρύθμιση IPTC (πληροφορίες IPTC) που περιελάμβανε χαρακτήρες διπλού byte στο προφίλ του, σταματούσε η λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής κατά την απόπειρα προβολής των περιεχομένων της προκαθορισμένης ρύθμισης IPTC.
– Όταν στο Προσαρμοσμένο μενού είχε οριστεί η επιλογή Προσθήκη στοιχείων, εμφανιζόταν OK ακόμη και για στοιχεία που δεν μπορούν να προστεθούν.
– Όταν η Γλώσσα στο μενού ρυθμίσεων είχε ρυθμιστεί σε Αραβικά, το κείμενο και τα εικονίδια σε ορισμένες προβολές μενού παρουσίαζαν επικάλυψη και εμφανιζόταν στο άκρο δεξιό μέρος.

Θα βρείτε το νέο Firmware και οδηγίες αναβάθμισης εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!