Senscore: τέσταρε τις Canon EOS-1D X II και Nikon D5, δείτε ποια κατέκτησε την κορυφή


Senscore: τέσταρε τις Canon EOS-1D X II και Nikon D5, δείτε ποια κατέκτησε την κορυφή

H ιστοσελίδα Senscore αναλαμβάνει να τεστάρει τους αισθητήρες των κορυφαίων μηχανών και έχει τη δική της λίστα με την κατάταξη τους.

H Senscore τέσταρε την ίδια μέρα τις δύο κορυφαίες DSLR μηχανές των Canon και Nikon, Canon EOS-1D X II και Nikon D5.

Ο αισθητήρας της Canon EOS-1D X II είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη Canon όπως λέει η ιστοσελίδα, με μεγάλη βελτίωση στο δυναμικό εύρος (7η θέση) και το εύρος χρώματος (13η θέση).

H Canon EOS-1D X II έπιασε την συνολική βαθμολογία των 1021 πόντων και βρέθηκε στη 10η θέση, της γενικής κατάταξης ως η πρώτη Canon μηχανή, πίσω από τις Nikon D800E, Nikon D810, Sony A7S, Sony A7S II, Sony A7R II, Nikon Df, Nikon D4, Nikon D4s, Nikon D5.

Όσο αφορά τον ψηφιακό θόρυβο η βαθμολογία της ήταν 1046 και βρέθηκε στην 9η θέση, ενώ στο εύρος τόνων βρέθηκε στην 7η θέση.

senscore-canon-eos-1d-x-ii

Η Nikon D5 με τη σειρά της κατάφερε να πιάσει την κορυφή και να αναδειχτεί η καλύτερη μηχανή, με συνολικό σκορ 1170. Όπως αναφέρει η Senscore ο αισθητήρας της Nikon D5 αν και είναι βελτιωμένος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απόδοση παλαιότερων μοντέλων στο ψηφιακό θόρυβο. Στο συγκεκριμένο τομέα, με βαθμολογία 1065, η Nikon D5 βρέθηκε στην 8η θέση, πίσω από τις Nikon D3s, Nikon D4 και Nikon D4s και μακριά από την κορυφή και τη Sony A7S II.
Στις άλλες σημαντικές κατηγορίες, δυναμικό εύρος, εύρος χρωμάτων και εύρος τόνων, η Nikon D5 είναι στη κορυφή της λίστας με βαθμολογία 1438, 1414 και 1233 πόντους αντίστοιχα.

senscore-nikon-d5-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Senscore
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!