Μεγάλη αναβάθμιση Firmware για τη Nikon D5, με αύξηση του χρόνου λήψης video


Μεγάλη αναβάθμιση Firmware για τη Nikon D5, με αύξηση του χρόνου λήψης video

Η Nikon διαθέτει νέο Firmware για τη ναυαρχίδα της στις DSLR μηχανές, Nikon D5.

To νέο Firmware, έκδοση C 1.10, προσφέρει αρκετές αλλαγές – βελτιώσεις:
• Η φωτογραφική μηχανή μπορεί πλέον να εγγράψει video διάρκειας έως και 29 λεπτών και 59 δευτερολέπτων. Τα video εγγράφονται σε μέχρι και 8 αρχεία, των οποίων το μέγεθος είναι μέχρι και 4 GB το καθένα, και τα οποία μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την επιλογή ViewNX-Movie Editor στο ViewNX-i έκδοση 1.2.0 ή μεταγενέστερη. *
• Έχει προστεθεί μία επιλογή Ηλεκτρονικό VR στο ΜΕΝΟΥ ΛΗΨΗΣ VIDEO. Έχετε υπόψη ότι η ηλεκτρονική απόσβεση κραδασμών δεν είναι διαθέσιμη σε μεγέθη καρέ 3.840×2.160 ή κροπάρισμα 1.920×1.080, και η γωνία προβολής μειώνεται ελαφρώς όταν η ηλεκτρονική απόσβεση κραδασμών είναι ενεργοποιημένη. *
• Έχει προστεθεί μία επιλογή Μείωση τρεμουλιάσματος στο ΜΕΝΟΥ ΛΗΨΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ. *
• Έχει προστεθεί το AF δυν. περιοχ. (9 σημ.) στις επιλογές λειτουργίας επιλογής περιοχής AF που είναι διαθέσιμες κατά τη φωτογράφιση με σκόπευτρο. *
• Οι κύριες αλλαγές στην αυτόματη εστίαση της φωτογράφισης με σκόπευτρο είναι:
– Βελτιώθηκε η απόκριση της φωτογραφικής μηχανής όταν πατιέται το κουμπί που έχει αντιστοιχηθεί στο AF αυτόμ. επιλογ. περιοχ. με την Προσαρμοσμένη Ρύθμιση f1 (Προσαρμ. εκχώρ. ελέγχου) > Λειτ. επιλογής περιοχής AF ή το κουμπί Λειτ.επιλ.περιοχ. AF + AF-ON για την προσωρινή επιλογή του AF αυτόματης επιλογής περιοχής.
– Βελτιώθηκε η παρακολούθηση όταν επιλέγεται Πλατιά για την Προσαρμοσμένη Ρύθμιση a5 (Περιοχή παρακολ. 3D) και όταν επιλέγεται Παρακολούθηση 3D για τη Λειτουργία επιλογής περιοχής AF.
• Οι παρακάτω αλλαγές έχουν γίνει στην οθόνη λήψης στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web όταν επιλέγεται Άηχη φωτογράφιση στη λειτουργία διακομιστή HTTP:
– Ένα εικονίδιο «SL» («άηχο») έχει προστεθεί στο κουμπί λειτουργίας λήψης.
– Η ένδειξη «αριθμός των λήψεων που απομένουν» για τις λειτουργίες συνεχών διαδοχικών λήψεων τώρα δείχνει τον χρόνο που απομένει.
– Η αντιστάθμιση έκθεσης μπορεί τώρα να ρυθμιστεί μέχρι και ±3.
• Το όνομα του αρχείου (επέκταση «.NDF») πλέον εμφανίζεται στη λειτουργία διακομιστή HTTP όταν εμφανίζονται τα δεδομένα Απομάκρυνσης Σκόνης Φωτογραφίας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web, είτε σε πλήρες κάδρο είτε στο πρόγραμμα προβολής εικόνων.
• Οι ενδείξεις του προγράμματος περιήγησης στο Web για υπολογιστές, iPad και Android OS τώρα αναγνωρίζουν τις προτοποθετήσεις ισορροπίας λευκού 1 έως 6 από τον αριθμό, όταν επιλέγεται η χειροκίνητη προτοποθέτηση ισορροπίας λευκού στη λειτουργία διακομιστή HTTP.
• Αν η εγγραφή video ξεκινά όταν η φωτογραφική μηχανή εστιάζει στη ζωντανή προβολή video, η μηχανή θα σταματά τώρα την εστίαση πριν από την έναρξη της εγγραφής.
• Επιδιορθώθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
– Η φωτογραφική μηχανή μερικές φορές κατέγραφε λανθασμένα την ημερομηνία εγγραφής κατά τα δίσεκτα έτη και άλλα παρόμοια.
– Η επιλογή Αποθήκ./φόρτωση ρυθμίσ. στο ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ φόρτωνε μόνο μέχρι 10 από τα 20 στοιχεία που μπορούσαν να αποθηκευτούν στο «Προσαρμοσμένο Μενού».
– Η φωτογραφική μηχανή εμφάνιζε το κλειδί κρυπτογράφησης για τις συνδέσεις Απευθείας (σημείο πρόσβ.) κατά την αναζήτηση ασύρματων δικτύων χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση ασύρματου δικτύου με επιλεγμένο το Απευθείας (σημείο πρόσβ.) στον οδηγό σύνδεσης ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ > Δίκτυο.
– Η συσκευή μερικές φορές δεν μπορούσε να συνδεθεί με την D5, όταν επιλεγόταν Σύνδεση και έξοδος από τον οδηγό με επιλεγμένο το Απευθείας (σημείο πρόσβ.) στον οδηγό σύνδεσης ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ > Δίκτυο.
– Η έκδοση OS X του Wireless Transmitter Utility δεν λειτουργούσε κατά το αναμενόμενο, όταν χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία ή την προσθήκη προφίλ για φωτογραφική μηχανή που ήταν συνδεδεμένη μέσω USB, εάν ήταν ενεργοποιημένη η επιλογή Προστασία με κωδ. πρόσβασης για ασύρματα ή Ethernet LAN στο μενού Δίκτυο > Ρυθμίσεις δικτύου.
– Η φωτογραφική μηχανή μερικές φορές δεν εμφάνιζε σωστά φωτογραφίες που είχαν δημιουργηθεί με τη χρήση της επιλογής Περικοπή στο ΜΕΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
– Εάν ενεργοποιούνταν το zoom απεικόνισης ενώ ήταν αναμμένη η λάμπα πρόσβασης κάρτας μνήμης, η φωτογραφία μερικές φορές δεν εμφανιζόταν σωστά ή η φωτογραφική μηχανή δεν μεγέθυνε σε σημείο διαφορετικό από το ενεργό σημείο εστίασης εάν:
• Είχε επιλεχθεί RAW Υποδ. 1 – JPEG Υποδ. 2 για Ρόλος κάρτας – Υποδοχή 2 στο ΜΕΝΟΥ ΛΗΨΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ,
• Είχε επιλεχθεί Ενεργοποίηση για Ανασκόπηση εικόνων στο ΜΕΝΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ,
• Κάρτες μνήμης είχαν εισαχθεί και στην Υποδοχή 1 και στην Υποδοχή 2, και
• Οι εικόνες NEF (RAW) και JPEG ήταν διαφορετικού μεγέθους
* Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε σε ενημερωμένη έκδοση του εγχειριδίου της φωτογραφικής μηχανής.

Θα βρείτε το νέο Firmware για τη Nikon D5 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D5 Nikon DSLRs

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!