Νέο Firmware για τη Nikon D5


Νέο Firmware για τη Nikon D5

Νέο Firmware και για την ναυαρχίδα των Nikon DSLR μηχανών, Nikon D5.

Με το νέο Firmware, έκδοση 1.2, έχουμε τις εξής αλλαγές – βελτιώσεις:
• Προστέθηκαν δύο νέες λειτουργίες επιλογής περιοχής AF: AF επιλογής περιοχής από ομάδα (HL) και AF επιλογής περιοχής από ομάδα (VL). Ο χρήστης επιλέγει μία σειρά (HL) ή στήλη (VL) σημείων εστίασης. Όταν είναι επιλεγμένο το AF-C για λειτουργία εστίασης, η φωτογραφική μηχανή θα δώσει προτεραιότητα στο σημείο στην επιλεγμένη σειρά ή στήλη που περιέχει το θέμα πιο κοντά στη μηχανή.
• Ενημερώθηκε η οθόνη πληροφοριών φωτογραφίας ώστε να εμφανίζεται η θερμοκρασία χρώματος για τις φωτογραφίες που λαμβάνονται με Αυτόματη για την ισορροπία λευκού.
• Προστέθηκε μια ετικέτα Exif που αναφέρει τη διαφορά μεταξύ της τοπικής ζώνης ώρας και της UTC, μέρος της προδιαγραφής Exif 2.31.
• Προστέθηκε η υποστήριξη για τα ακόλουθα χαρακτηριστικά των φακών AF-P:
– Αν λήξει ο χρονομέτρης αναμονής αφού η φωτογραφική μηχανή έχει εστιάσει, η θέση εστίασης δεν θα αλλάξει όταν ενεργοποιηθεί εκ νέου ο χρονομέτρης.
– Στη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, η ένδειξη εστίασης στο σκόπευτρο (ή στη ζωντανή προβολή, το σημείο εστίασης που επιλέχθηκε στην οθόνη) θα αρχίσει να αναβοσβήνει για να δείξει ότι το άπειρο ή η ελάχιστη εστίαση ενδέχεται έχει επιτευχθεί περιστρέφοντας τον δακτύλιο εστίασης.
• Άλλαξαν οι έλεγχοι που εκτελούνται όταν επιλέγεται Καθαρ. αισθητήρα εικόνας > Καθαρισμός τώρα στο ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ. Σας συνιστούμε να εκτελείτε καθαρισμό αισθητήρα εικόνας μετά την ενημέρωση του firmware.
• Επιδιορθώθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
– Όσο υψηλότερο ήταν το επιλεγμένο μέγεθος του Ενεργού D-Lighting όταν χρησιμοποιούνταν οι προαιρετικές μονάδες φλας με λειτουργία φλας με αυτόματο διάφραγμα (AA), αυτόματη λειτουργία χωρίς TTL (Α) ή χειροκίνητη προτεραιότητα απόστασης (GN), τόση περισσότερη υποέκθεση είχαν οι εικόνες.
– Οι αλλαγές στην έκθεση (συμπεριλαμβανομένης της αντιστάθμισης έκθεσης) δεν γίνονταν αντιληπτές στην προεπισκόπηση έκθεσης ζωντανής προβολής φωτογραφίας όταν η οθόνη έκανε μεγέθυνση.
– Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση της επιλογής Ισορρ. λευκού οθ. ζωντ. πρ. φωτ. στο μενού του κουμπιού i όταν εμφανιζόταν η προεπισκόπηση έκθεσης σε ζωντανή προβολή φωτογραφίας.
– Κατά τη διάρκεια ακολουθιών ριπών φωτογραφιών έχοντας επιλέξει Ενεργοποίηση για Δίκτυο > Επιλογές > Αυτόματη αποστολή ορισμένες φορές επιβραδυνόταν σημαντικά η εγγραφή των δεδομένων στην κάρτα μνήμης.
• Μειώθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για τη σύνδεση σε κρυφά SSID όταν επιλέγεται το WPA-PSK ή το WPA2-PSK για Έλεγχος πιστοποίησης.
• Ενημερώθηκε μέρος του κειμένου βοήθειας.
Παρατήρηση
Οι χρήστες του λογισμικού που αναφέρεται παρακάτω θα πρέπει να το ενημερώσουν με τις ακόλουθες εκδόσεις ώστε να υποστηρίζει τις αλλαγές σε αυτήν την ενημέρωση υλικολογισμικού:
• Camera Control Pro 2 έκδοση 2.25.1 ή νεώτερη έκδοση
• ViewNX-i έκδοση 1.2.8 ή νεώτερη έκδοση

Μπορείτε να βρείτε το νέο Firmware μαζί με οδηγίες εγκατάστασης εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!