DxO Mark: H Nikon D500 δεν έχει τον καλύτερο APS-C αισθητήρα


DxO Mark: H Nikon D500 δεν έχει τον καλύτερο APS-C αισθητήρα

Η DxO τέσταρε στα εργαστήρια της τη νέα Nikon D500, τη ναυαρχίδα της Nikon στο APS-C φορμά.

Ο αισθητήρας της νέας Nikon φαίνεται να τα πήγε αρκετά καλά αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον APS-C αισθητήρα μηχανών που είναι πολύ πιο οικονομικές.

Συγκεκριμένα στη γενική βαθμολογία η Nikon D500 “έπιασε” την 36η θέση με 83 πόντους, πίσω από τις Nikon D7200 (87 πόντους), Samsung NX500 (87 πόντους), Nikon D5500 (84 πόντους), Nikon D5200 (84 πόντους) και συγκέντρωσε ίδια βαθμολογία (83 πόντους) με τις Nikon D7100, Nikon D5300 και Samsung NX1.
Μάλιστα η Nikon D500 κατάφερε να μην βρεθεί πάνω από μηχανές με μεγαλύτερη ανάλυση, όπως η Nikon D5500 και Nikon D7200.

Nikon D500

Το δυνατό σημείο του αισθητήρα της Nikon D500 είναι το δυναμικό εύρος, με βάση το οποίο βρίσκεται στη 15 θέση (κάτω από τις Pentax K-5, K-5 II, K-5 IIS, και Nikon D5500).

Όσο αφορά το βάθος χρωμάτων και τη λήψη σε χαμηλό φωτισμό με υψηλά ISO η Nikon D500 έπιασε την 48η θέση (και στις δύο περιπτώσεις), μία θέση που δεν είναι αρκετά καλή σε σχέση με παλαιότερα και πιο οικονομικά μοντέλα, όπως η Nikon D700 και η Sony α6000.

Φυσικά η Nikon D500 απευθύνεται σε όσους φωτογραφίζουν άγρια ζωή και sports και έχει μεγάλη σημασία να τη συγκρίνουμε με τον άμεσο ανταγωνισμό της, δηλαδή την Canon EOS 7D II. Σε αυτή την περίπτωση η Nikon D500 βγαίνει νικήτρια κατά κράτος αφού σε όλα τα επίπεδα έχει πιάσει καλύτερη βαθμολογία.

Nikon D500

Στα συμπεράσματα της η DxO Mark αναφέρει ότι θεωρεί ότι η Nikon D500 με τα 10 καρέ το δευτερόλεπτο και το μεγάλο της buffer είναι μία ιδανική λύση για το σκοπό για τον οποίο έχει κατασκευαστεί, δηλαδή για άγρια ζωή και sports, ενώ κάνει και μία νύξη για το λάθος της μη ύπαρξης ενσωματωμένου flash.

Διαβάστε όλο το review της DxO Mark εδώ.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα αποτελέσματα της DxO Mark για τη Nikon D500;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxO Mark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!