DxOMark: Τέσταρε τη Nikon D5600, δεν είναι καλύτερη από τη Nikon D5500


DxOMark: Τέσταρε τη Nikon D5600, δεν είναι καλύτερη από τη Nikon D5500

H ανακοίνωση της Nikon D5600 μας άφησε με μία απορία σχετικά με το τι καινούργιο φέρνει στη σειρά της Nikon.

H νέα Nikon D5600 είχε μία εμφανή διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τη Nikon D5500 και αυτό είναι η τεχνολογία SnapBridge.

Φυσικά αναμέναμε να δούμε τι γίνεται με την απόδοση της νέας μηχανής στη λήψη φωτογραφιών.

Η DxOMark λοιπόν τέσταρε τον αισθητήρα της νέας μηχανής και στην ουσία τα αποτελέσματα είναι ελαφρώς χειρότερα από αυτά της Nikon D5500.

Nikon_APS_C__Score__920

H Nikon D5600 συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με το προηγούμενο μοντέλο, συνολικά 84, αλλά στην λήψη σε χαμηλό φωτισμό δεν τα πήγε τόσο καλά, πιάνοντας 1306 πόντους σε σχέση με του 1438 πόντους της Nikon D5500. Με αυτή τη διαφορά είναι περίεργο που η DxOMark έβγαλε ίδια βαθμολογία για τις δύο μηχανές, ειδικά αφού στο δυναμικό εύρος και το βάθος χρώματος η βαθμολογία είναι ακριβώς η ίδια.

Μάλιστα η Nikon D5600 αν και καλύτερη σε δυναμικό εύρος και λήψη σε χαμηλό φωτισμό από τη Nikon D3400, λόγω του χαμηλότερου βαθμού στο βάθος χρώματος, πλασάρετε από κάτω της.

Nikon_D5600__D3400__D5500__920

Σε σύγκριση με τη Canon EOS 80D, η Nikon D5600 είναι καλύτερη και μάλιστα σε όλους τους τομείς, ενώ απέναντι από τη Sony A6300, εκτός του δυναμικού εύρους, στα άλλα πεδία βγαίνει ηττημένη.

nikon-d5600-comparison-900

Στα συμπεράσματα της η DxoMark αναφέρει ότι η Nikon D5600 έχει αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η Nikon από πλευρά αισθητήρα στην ανάλυση των 24 megapixels και για να δούμε κάτι καλύτερο θα πρέπει να δούμε αναβάθμιση των υπάρχοντων φακών της ιαπωνικής εταιρείας για τις συγκεκριμένες μηχανές.

Διαβάστε το αναλυτικό review της DxOMark για τη Nikon D5600 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D5600 Nikon DSLRs
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!