Αναβάθμιση Firmware για τη Nikon D810


Αναβάθμιση Firmware για τη Nikon D810

Το νέο Firmware C 1.10 προσφέρει τις εξής βελτιώσεις-τροποποιήσεις:
•Έχει προστεθεί η επιλογή Εξωτερ. έλεγχος εγγραφής στο στοιχείο HDMI στο ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ. Αν η φωτογραφική μηχανή είναι συνδεδεμένη μέσω HDMI σε συσκευή εγγραφής άλλου κατασκευαστή που υποστηρίζει το Atomos Open Protocol (το Atomos SHOGUN, NINJA2 ή το NINJA BLADE), επιλέγοντας Ενεργοποίηση υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα χειριστήρια της μηχανής για την έναρξη και τη διακοπή της εγγραφής. Υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σε συμπληρωματικό εγχειρίδιο.
Σημείωση: Διαλέξτε μία επιλογή εκτός από τη 576p (προοδευτική) ή τη 480p (προοδευτική) για HDMI > Ανάλυση εξόδου στο ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ.
• Επιδιορθώθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
– Εμφανίζονταν λανθασμένες αποστάσεις στην οθόνη πληροφοριών απεικόνισης της φωτογραφικής μηχανής για φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με μία προαιρετική μονάδα φλας στη λειτουργία χειροκίνητου φλας με προτεραιότητα απόστασης (GN).
– Η φωτεινότητα της οθόνης φωτογράφισης με ζωντανή προβολή δεν άλλαζε όταν περιστρεφόταν ένας επιλογέας εντολών για την προσαρμογή της αντιστάθμισης έκθεσης με ενεργοποιημένη την επιλογή Ενεργοπ. (Αυτόμ. επαναφ.) για b Μέτρηση/έκθεση > b4 Εύκολη αντιστ. έκθεσης > Εύκολη αντιστ. έκθεσης στο ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜ. ΡΥΘΜΙΣ.
– Αν και το κουμπί προεπισκόπησης σταματούσε τον φακό στο μέγιστο διάφραγμα όταν ήταν εκχωρημένη η λειτουργία Προεπισκόπηση, η ένδειξη του μέγιστου διαφράγματος δεν εμφανιζόταν στην οθόνη.
– Σε σπάνιες περιπτώσεις, το κλείστρο δεν απελευθερωνόταν όταν ο χρήστης προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες στη ζωντανή προβολή video.
– Περίπου 4 δευτερόλεπτα στατικού ήχου μπορεί να ακούγονταν στον ήχο που εγγραφόταν με εξωτερικές συσκευές εγγραφής HDMI κατά τη ζωντανή προβολή video.
– Η ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και η ευαισθησία ISO που εμφανίζονταν στην οθόνη κατά τη ζωντανή προβολή video διέφεραν από τις τιμές στο τελικό αρχείο video.
– Δεν μπορούσε να ρυθμιστεί η ένταση ήχου ορισμένες φορές αν τα video αναπαράγονταν με απόκρυψη ενδείξεων κατά τη διάρκεια της προβολής πλήρους κάδρου (Καμία (μόνο εικόνα)).
– Η αντιστάθμιση έκθεσης δεν κατάφερνε να παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα εάν επιλεγόταν μία αρνητική τιμή όταν γινόταν επεξεργασία εικόνων NEF (RAW) χρησιμοποιώντας την επιλογή Επεξεργασία NEF (RAW) στο ΜΕΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
– Σε σπάνιες περιπτώσεις οι εικόνες δεν κατάφερναν να εγγραφούν σωστά με ενεργοποιημένη την επιλογή HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) στο ΜΕΝΟΥ ΛΗΨΗΣ.
– Αν επιλεγόταν Ενεργοποίηση για Ομαλοποίηση έκθεσης κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης με περιοδικό χρονοδιακόπτη, κάθε καρέ μετά το πρώτο λαμβανόταν με υπερέκθεση.
– Οι αριθμοί αρχείων δεν εκχωρούνταν με τη σωστή σειρά.
– Σε ορισμένες γλώσσες, χαρακτήρες ή τμήματα χαρακτήρων έλειπαν από την οθόνη ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ > Δεδομένα τοποθεσίας > Θέση.
– Σε ορισμένες γλώσσες, χαρακτήρες ή τμήματα χαρακτήρων έλειπαν από την οθόνη ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ > Βελτιστοποίηση AF > Λίστα αποθηκ. τιμών.
• Μέρος του κειμένου βοήθειας έχει αλλάξει.

Θα βρείτε το νέο Firmware εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D810 Nikon DSLRs
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Μόλις την πέρασα.
    Κάτι που πρέπει να προσθέσει η Nikon σε ένα από τα επόμενα update και δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο είναι η επιλογή medium raw.Το sraw στην 810 είναι 9mp και 12bit.Αν είχε μια επιλογή στα 16-20mp για παράδειγμα θα ήταν κατά τη γνώμη μου μία πολύ καλή προσθήκη.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!