Η Nikon D850 έχει αισθητήρα της Nikon και φτιάχνεται στην Ταϊλάνδη


Η Nikon D850 έχει αισθητήρα της Nikon και φτιάχνεται στην Ταϊλάνδη

Η Nikon D850 αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της στις 7 Σεπτεμβρίου και την περιμένουμε με ανυπομονησία.

Λογικό είναι να έχει μονοπωλήσει τις τελευταίες ώρες την φωτογραφική συζήτηση και πλέον όλο και περισσότερο ερευνάται το τι θα μπορεί να κάνει.

Όσο αφορά τον νέο αισθητήρα BSI CMOS των 45.7 που φοράει, δηλώσεις των στελεχών της Nikon στην ιστοσελίδα Imaging-Resource, αποκαλύπτουν ότι έχει σχεδιαστεί από τη Nikon (δεν αναφέρεται ποιος τον κατασκευάζει).

13) Nikon designed the D850 sensor themselves.

While Nikon contracts with a silicon foundry to actually manufacture the chips, Nikon confirmed that the D850’s sensor is entirely their own design, vs. an off-the-shelf unit from a sensor manufacturer.

Γνωρίζοντας ότι μέχρι σήμερα η Nikon έβαζε στις κορυφαίες DSLR μηχανές της και αισθητήρες της Sony, με εξαιρετικά αποτελέσματα (οι αισθητήρες των μηχανών των σειρών Nikon Dx και Nikon D8xx αποδίδουν εξαιρετικά), η παραπάνω δήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Δεν ξέρουμε κατά πόσο η Nikon θέλει να διαφοροποιηθεί από τη Sony, η οποία ομολογουμένως είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές αισθητήρων εικόνας στον κόσμο ή αν η Sony βλέποντας ότι πλεόν έχει βελτιώσει πολύ τις μηχανές της θέλει να σταματήσει να δίνει τους “καλούς” αισθητήρες της σε άλλες εταιρείες.

Προχωρώντας η ιστοσελίδα NikonRumors δημοσίευσε μία φωτογραφία από το κάτω μέρος της μηχανής που δείχνει ότι κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη.

Πόση σημασία δίνετε στο που κατασκευάζεται η μηχανή; Θεωρείτε ότι αν φτιάχνεται κάπου συγκεκριμένα είναι καλύτερα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!