Nikon ES-2: Ειδικός adapter για τη Nikon D850 για να ψηφιοποιείς φιλμ


Nikon ES-2: Ειδικός adapter για τη Nikon D850 για να ψηφιοποιείς φιλμ

Η τεράστια ανάλυση της νέας Nikon D850 μας επιτρέπει να ψηφιοποιήσουμε τα film μας.

Η Nikon ανακοίνωσε το Nikon ES-2, τον ειδικό προσαρμογέα ES-2 , ο οποίος επιτρέπει να μετατρέπουμε έγχρωμες ή μονόχρωμες φωτογραφίες τραβηγμένες με φιλμ σε ψηφιακά αρχεία υψηλής ποιότητας, χωρίς τη χρήση σαρωτή. Είναι συμβατός με τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR της Nikon που διαθέτουν ενσωματωμένο μενού ψηφιοποίησης.

Χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα, ένα φακό NIKKOR (συνιστάται φακός Micro NIKKOR) και το μενού ψηφιοποίησης της φωτογραφικής μηχανής, τα αρνητικά αποτυπώνονται σε ζωντανή προβολή φωτογραφίας. Η φωτογραφική μηχανή αναστρέφει αυτόματα τα χρώματα και μετατρέπει το φιλμ σε μορφή JPEG. Μπορείτε να προβάλετε τις ψηφιακές εικόνες στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής ή σε οθόνη τηλεόρασης μέσω ενός καλωδίου HDMI (δεν συμπεριλαμβάνεται).

Εάν φωτογραφίζετε ακόμα με φιλμ ή έχετε αρνητικά από παλιές φωτογραφίες, ο προσαρμογέας ES-2 είναι ένας πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε ψηφιακά αρχεία για εκτύπωση και δημοσίευση. Η ανάλυση και η πλούσια διαβάθμιση τόνων των αρχείων JPEG είναι κατάλληλες για μεγέθυνση σε μέγεθος A1.

Ο υπάρχον Nikon ES-1 κοστίζει 60 δολάρια, ενώ δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για την τιμή του νέου adapter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon Nikon ES-2
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αχιλλέας Αγγελόπουλος | 27 Οκτωβρίου 2017 στις 20:50

    καλησπέρα,
    γνωρίζετε αν ο συγκεκριμένος adapter για την ψηφιοποίηση των φιλμ ταιριάζει / δουλεύει με την Nikon D 800 ;
    ευχαριστώ

  • #
    1

    Έχω την Nikon D7500. Θα δουλεύει το ΕΣ-2;
    Επίσης, θέλω να ψηφιοποιήσω αρνητικά και slides. Τι θα μου προτείνατε;
    Σας ευχαριστώ

    • #
      1

      τα αξεσουάρ είναι συγκεκριμένα για την D850, μπορείς όμως να ρωτήσεις την Nikon για συμβατότητα με άλλες μηχανές. Για ψηφιοποίηση υπάρχουν πολλές συσκευές πλέον όπως ειδικά scanner, θα πρέπει να κάνεις μία αναζήτηση να δεις τι σου ταιριάζει

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!