Αυτοί είναι οι νικητές του Nikon European Film Festival


Αυτοί είναι οι νικητές του Nikon European Film Festival

Όπως καταλάβατε από τον τίτλο το “Voiceless – Stop the Bullies” ασχολείται με το φλέγον θέμα του bullying στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ο Jagjeet Singh μαζί με το πρώτο βραβείο κέρδισε και μία Nikon D810, ένα φακό AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR, ένα μικρόφωνο ME-1 Stereo καθώς και ένα ταξίδι 7 ημερών στο Φεστιβάλ των Κανών του Μαίου.

Στην κατηγορία “Best Narrative” νικητές είναι οι Joel Jonsson και Christian Gardo από την Σουηδία για το film “Frame of Reference”.

Νικητής στην κατηγορία “Technical Excellence” είναι ο Martin Taube από την Σουηδία με το film “Powerless”.

Καλύτερο Film στην κατηγορία “Best Student Entry” είναι το film “L’Amour” του Camille Van Wessem από την Δημοκρατία της Τσεχίας.

Τέλος το film που πήρε το βραβείο του κοινού είναι το film “Greenwoodo” του Marko Kovac από την Σερβία.

Ανάμεσα στους φιναλιστ του Nikon European Film Festival 2015 βρέθηκαν και αρκετοί Έλληνες.

– Antonis Katsoris

– Elefterios Zacharopoulos

– Giorgos Ntalis

– Kostas Koutanis

– Thanasis Protatos

Δείτε όλους τους φιναλιστ εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Nikon.

Αθήνα, Ελλάδα 25 Μαρτίου 2015 – Η Nikon ανακοινώνει σήμερα τους νικητές του εναρκτήριου Ευρωπαϊκού φεστιβάλ ταινιών Nikon σε συνεργασία με τον οργανισμό ανεξάρτητου κινηματογράφου Raindance και τη βραβευμένη Ιταλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Asia Argento. Η ταινία ‘Voiceless – Stop the Bullies’ (Άφωνος – Δίνουμε τέλος στον εκφοβισμό) του Jagjeet Singh, από το Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζει το πρώτο βραβείο Grand Prix. Ο νικητής θα εξασφαλίσει ένα κιτ κινηματογράφησης Nikon D810 και ένα ταξίδι δικτύωσης μίας εβδομάδας με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο του 2015.
Με συμμετοχή που υπερέβη τις 300 ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους κινηματογραφιστές σε όλη την Ευρώπη, η ταινία ‘Voiceless – Stop the Bullies’ του Jagjeet Singh αναδείχθηκε νικήτρια του βραβείου Grand Prix από την επιτροπή κατά το τελικό στάδιο κρίσης στη Ρώμη. Η ταινία, η οποία παρουσιάζει ένα καταλυτικό μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό, απέσπασε επαίνους για τον αριστοτεχνικό συνδυασμό συναρπαστικής αφήγησης και τεχνικής υπεροχής.

Οι νικητές στις άλλες κατηγορίες οι οποίοι επελέγησαν από την επιτροπή είναι οι εξής:
• Best Narrative (Καλύτερη αφήγηση) – ‘Frame of Reference’ (Κάδρο αναφοράς) των Joel Jonsson και Christian Gardo, από τη Σουηδία
• Technical Excellence (Τεχνική υπεροχή) – ‘Powerless’ (Διακοπή ρεύματος) του Martin Taube, από τη Σουηδία
• Best Student Entry (Καλύτερη συμμετοχή σπουδαστή) – ‘L’amour’ (Η αγάπη) της Camille Van Wessem, από τη Δημοκρατία της Τσεχίας

Στο φεστιβάλ υπήρχε επίσης η κατηγορία Best Film as voted for by the Public (Καλύτερη ταινία σύμφωνα με την ψήφο του κοινού), ανάλογα με τις επισημάνεις «μου αρέσει» και τις κοινοποιήσεις κάθε ταινίας στο Κέντρο του φεστιβάλ ταινιών Nikon, νικήτρια της οποίας αναδείχτηκε η ταινία ‘Greenwoodo’ (Οι βασιλιάδες της ζούγκλας) του Marko Kovac, από τη Σερβία.Το Ευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών Nikon προκάλεσε τους ενθουσιώδεις φίλους αλλά και τους επαγγελματίες του κινηματογράφου να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας έως 140 δευτερολέπτων με θέμα «Μια διαφορετική οπτική». Στο πλαίσιο αυτού του θέματος, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ορίσουν την οπτική ως συνδυασμό της στάσης τους απέναντι σε ένα θέμα, της σχέσης τους με την ιστορία που παρουσιάζουν και της φυσικής θέσης από την οποία την παρατηρούν.

Η Asia Argento, επικεφαλής των κριτών και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού φεστιβάλ ταινιών Nikon, σχολίασε: «Εντυπωσιαστήκαμε απίστευτα από την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα των ταινιών που έλαβαν μέρος. Όλες οι ταινίες που είδαμε ήταν απόλυτα πρωτότυπες και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ερμηνεία του θέματος “Μια διαφορετική οπτική” από τους διαγωνιζόμενους. Η ποιότητα των συμμετοχών που υποβλήθηκαν από ερασιτέχνες κινηματογραφιστές αποδεικνύει επίσης ότι η τεχνολογική πρόοδος καθιστά τον κινηματογράφο προσιτή ενασχόληση για μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων από ποτέ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που η Nikon βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ζυμώσεων οι οποίες αναδεικνύουν φιλόδοξους καλλιτέχνες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.»

Κατηγορίες και βραβεία
Ο νικητής του Grand Prix θα λάβει ένα κιτ κινηματογράφησης Nikon D810 και ένα ταξίδι δικτύωσης μίας εβδομάδας με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο του 2015 ως ειδικός καλεσμένος της Raindance.

Οι δύο νικητές των επιμέρους κατηγοριών ‘Best Narrative’ και ‘Technical Excellence’ θα λάβουν μια Nikon D750 και 3.000 ευρώ μετρητά, ενώ ο νικητής της κατηγορίας ‘Best Student Entry’ θα λάβει ένα κιτ κινηματογράφησης Nikon D750 και 2.000 ευρώ μετρητά.

Ο δημιουργός της ταινίας που θα αποσπάσει το βραβείο ‘Best Film as Voted for by the Public’ θα λάβει ένα κιτ κινηματογράφησης Nikon D750.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!