H Nikon ετοιμάζει δύο φακούς για Full Frame mirrorless μηχανή


H Nikon ετοιμάζει δύο φακούς για Full Frame mirrorless μηχανή

Η Nikon φαίνεται να κατέθεσε δύο πατέντες για δύο φακούς που προορίζονται για χρήση με Full Frame mirrorless μηχανή.

Ξέρουμε ότι η Nikon εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει το σύστημα 1 που είχε δημιουργήσει στις mirrorless μηχανές, ένα σύστημα που στηρίζοταν σε μικρό αισθητήρα, μεγέθους μόλις 1″ (13.2 x 8.8 mm).

Ακόμα, από τις επαφές που είχαμε με τα στελέχη της Nikon στην Photokina 2016, είχαμε καταλάβει ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει κάτι στο τομέα των mirrorless μηχανών που θα είναι πολύ δυνατό.

Φυσικά όλοι ελπίζουμε σε μία mirrorless μηχανή, επαγγελματικού επιπέδου με αισθητήρα Full Frame, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις πατέντες για τους φακούς στα 52mm με F0.9 (!) και στα 36mm με F1.2.

Nikon 36mm f/1.2

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Nikon πατεντάρει φακούς για Full Frame mirrorless μηχανή, αλλά αυτή τη φορά ελπίζουμε περισσότερο στο να δούμε κάποια καλή mirrorless μηχανή, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Nikon είχε κάνει κάποια κίνηση στις mirrorless μηχανές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

NikonRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!