Η Nikon θα ανακοινώσει μία mirrorless που θα χτυπήσει τον ανταγωνισμό


Η Nikon θα ανακοινώσει μία mirrorless που θα χτυπήσει τον ανταγωνισμό

Εδώ και πολύ καιρό η Nikon παραμένει στάσιμη στον χώρο των mirrorless μηχανών, χωρίς να δείχνει σημάδια δραστηριοποίησης.

Τι και αν σε συναντήσεις μας στην κάλυψη της Photokina 2016 τα στελέχη της εταιρείας είχαν αφήσει υπόνοιες ότι η εταιρεία κάτι ετοιμάζει.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και η Nikon δεν παρουσίασε τίποτα καινούργιο στο υπάρχον σύστημα Nikon 1 αλλά και τίποτα διαφορετικό στις mirrorless.

Είχαμε πει με την παρουσίαση του συστήματος Nikon 1, ότι ο μικρός αισθητήρας μεγέθους 1″ έχει περιορισμούς και στην εποχή που άλλες εταιρείες παρουσιάζουν mirrorless μηχανές με αισθητήρες APS-C (Canon) και Full Frame (Sony), δύσκολα θα μπορέσει να πείσει τους φωτογράφους.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Nikon ετοιμάζει κάτι σημαντικό στον χώρο των mirrorless και οι φήμες που υπήρχαν ήρθαν να επιβεβαιωθούν από στέλεχος της εταιρίας, με δήλωση στην ιστοσελίδα Dpreview.

“Ενώ οι λεπτομέρεις είναι εμπιστευτικές, μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δημιουργούνται νέα mirrorless προιόντα, τα οποία βασίζονται στα δυνατά σημεία της Nikon, και προσφέρουν προοπτικές απόδοσης που περιμένουν οι πελάτες, ανάμεσα στις οποίες, απόδοση οπτικών, τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας, ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα”

(While details are confidential, we can say that we are currently developing new mirrorless products that build upon Nikon’s strengths, and offer the performance prospective customers expect, including the ultimate optics performance, image-processing technologies, strength and durability, and operation).

Υποθέτουμε ότι η νέα mirrorless έχει να κάνει και με την μεγάλη έκπληξη που αναμένουμε από τη Nikon με αφορμή τα 100α της γενέθλια και αν ποντάραμε κάπου θα ήταν σε μία mirrorless με Full Frame αισθητήρα, η οποία θα ήταν ικανή να κάνει αίσθηση.

Ο χρόνος θα δείξει καθώς ότι και αν ετοιμάζει η Nikon μάλλον θα το δούμε σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!