Nikon SB-5000, ανακοινώθηκε το πρώτο flash της Nikon με ραδιοσυχνότητες και ψύξη


Nikon SB-5000, ανακοινώθηκε το πρώτο flash της Nikon με ραδιοσυχνότητες και ψύξη

Το νέο Nikon SB-5000 είναι το πρώτο flash της Nikon με ενσωματωμένη ραδιοσυχνότητα, που χρησιμεύει στον εύκολο απομακρυσμένο έλεγχο του (χρειάζεται ο αντάπτορας WR-R10) σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα. Επιπλέον στο ίδιο σύστημα με τον νέο αντάπτορα WR-R10 μπορούν να ελεγχθούν μέχρι 6 groups με Nikon SB-5000.

Ακόμα το νέο flash είναι το πρώτο flash στον κόσμο που διαθέτει ειδικό σύστημα ψύξης, με σκοπό να ξεπεραστούν τα προβλήματα υπερ-θέρμανσης από τη συνεχή χρήση του.

Με Guide Number 34.5, μπορεί να επαναφόρτισει μέσα σε 1.8 δευτερόλεπτα (με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ni-MH), ενώ έχει αυτονομία 180 λάμψεις (με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ni-MH).

Η κεφαλή του Nikon SB-5000 κλίνει προς τα κάτω κατά 7° ή προς τα επάνω κατά 90° και περιστρέφεται κατά 180° οριζόντια αριστερά και δεξιά.

Το νέο flash καλύπτει γωνία προβολής φακού από 24 έως 200 mm και φυσικά διαθέτει και βοηθητικό φωτισμό για την αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό.

Το Nikon Sb-5000 διαθέτει οθόνη για την ρύθμιση του και ζυγίζει μόλις 420 γραμμάρια (πιο ελαφρύ κατά 90 γραμμάρια από το Nikon SB-910), ενώ οι διαστάσεις του είναι (Π × Υ × Β) 73×137×103.5 χιλιοστά (πιο μικρό από το Nikon SB-910 που είναι στα 78.5 × 145 × 113 χιλιοστά).

Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στα 600 δολάρια.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

ΦΩΤΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ: Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΛΑΣ SPEEDLIGHT SB-5000

Αθήνα, Ελλάδα, 5 Ιανουαρίου 2016: Η Nikon ενημερώνει τη δημοφιλή σειρά επαγγελματικών φλας της με το εντελώς νέο SB-5000. Αυτό το ευέλικτο φλας Speedlight της Nikon είναι το πρώτο που περιλαμβάνει δυνατότητες ελέγχου μέσω ραδιοσυχνότητας, καθώς επίσης και η πρώτη compact μονάδα φλας παγκοσμίως που περιλαμβάνει εσωτερικό σύστημα ψύξης.*

Κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται σε δύσκολες συνθήκες λήψης, το SB-5000 είναι ιδανικό για τους επαγγελματίες φωτογράφους που αναζητούν την ευελιξία της δημιουργίας πολύπλοκων διατάξεων φλας επάνω στη φωτογραφική μηχανή και σε άλλα σημεία. Χάρη στην ασύρματη δυνατότητα ελέγχου μέσω ραδιοσυχνότητας, δεν είναι πλέον απαραίτητο να είναι σε οπτική επαφή το βασικό και το δευτερεύον φλας και εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αξιοπιστία κατά τις λήψεις κάτω από έντονο ηλιακό φως. Το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψύξης της Nikon δίνει τη δυνατότητα λήψης έως και 100 ριπών με το φλας να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Η ελαφριά και compact κατασκευή του και τα άνετα στοιχεία ελέγχου του, χαρίζουν σε αυτό το νέο φλας Speedlight απαράμιλλη απόδοση φωτισμού τόσο σε στούντιο όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Γρήγορο και αξιόπιστο, το φλας SB-5000 δίνει στους φωτογράφους τα εφόδια να ανταποκρίνονται σε πιο πολύπλοκες ανάγκες φωτισμού. Ο χειρισμός του φλας SB-5000 μπορεί να γίνει μέσω ραδιοσυχνότητας ως μέρος μιας διάταξης Προηγμένου ασύρματου φωτισμού ή με τον τυπικό τρόπο, δηλαδή με οπτικά σήματα για τα οποία απαιτείται οπτική επαφή, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν φλας Speedlight παλαιού τύπου για τις διατάξεις πολλαπλών φλας. Χάρη στον ενιαίο έλεγχο φλας, ο έλεγχος του SB-5000 γίνεται από το μενού της φωτογραφικής μηχανής ή από υπολογιστή όπου εκτελείται το λογισμικό Camera Control Pro 2 όταν η μονάδα είναι συνδεδεμένη στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα ψύξης επιτρέπει σε αυτήν τη μονάδα φλας μικρών διαστάσεων να πραγματοποιήσει 120 λάμψεις με μεσοδιαστήματα 5 δευτερολέπτων ή 84 λάμψεις με μεσοδιαστήματα 3 δευτερολέπτων, χωρίς να υπερθερμανθεί. Η προστασία από την υπερθέρμανση ποτέ δεν ήταν καλύτερη.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
• Βασικές προδιαγραφές: το SB-5000 έχει αριθμό οδηγού 34,5, μεγάλο εύρος zoom 24-200 mm με φορμά FX (14 mm με ενσωματωμένο ευρύ πίνακα) και τρία μοτίβα φωτισμού.
• Κατασκευή μικρών διαστάσεων και άνετα στοιχεία ελέγχου: το σώμα του φλας έχει μικρές διαστάσεις και ζυγίζει μόλις 420 g. Ο λιτός σχεδιασμός του πίνακα ελέγχου έχει αφήσει χώρο για μια μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη πληροφοριών. Η κεφαλή του φλας έχει δυνατότητα κλίσης προς τα κάτω κατά 7° ή προς τα επάνω κατά 90° και περιστρέφεται κατά 180° οριζόντια προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.
• Εξαρτήματα: ο ενσωματωμένος διαχυτής και ο ανακλαστήρας τύπου κάρτας καθώς και ο παρεχόμενος θόλος διάχυσης, συνδυάζονται με τα προαιρετικά φίλτρα χρωμάτων της Nikon, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δημιουργικές επιλογές σας.
Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής προϊόντων, φακών, εξαρτημάτων & λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε:
«Η Nikon ανέκαθεν κατείχε ηγετική θέση στις εξελίξεις στον τομέα του δημιουργικού φωτογραφικού φωτισμού και συνεχώς αποδεικνύει την αξία της σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία, την ευελιξία και την πλήρη ενσωμάτωση των συστημάτων. Η χρήση ασύρματου ελέγχου μέσω ραδιοσυχνότητας εξασφαλίζει στα νέα φλας SB-5000 ακόμη καλύτερη απόδοση απέναντι σε συνήθη προβλήματα, όπως είναι η παρεμπόδιση της οπτικής επαφής και το έντονο ηλιακό φως. Και χάρη στο νέο σύστημα ψύξης, με το οποίο το φλας μπορεί να ανάβει συνεχόμενα περισσότερες φορές και αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες διακοπές λειτουργίας, το SB-5000 αποδίδει κορυφαίο έλεγχο. Είναι ένα συναρπαστικό φλας γενικής χρήσης για επαγγελματίες που αναζητούν σταθερά μεγάλη απόδοση.»
* Στο φλας SB-5000 περιλαμβάνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σύστημα ψύξης σε μονάδα φλας μικρού μεγέθους τύπου clip-on, με βάση στοιχεία έως και την 1η Δεκεμβρίου του 2015.

Nikon-Speedlight-SB-5000-1

Nikon-Speedlight-SB-5000-2

Διαβάστε περισσότερα στην Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!