Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Nikon Small World Photomicrography 2013


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Nikon Small World Photomicrography 2013

Μεγάλος νικητής είναι ο Wim van Egmond από την Ολλανδία με την εικόνα Chaetoceros debilis (marine diatom). Freelance φωτογράφος με μεγάλο πάθος για τους μικροοργανισμούς του νερού, ο Egmond έχει δει 20 εικόνες του να διακρίνονται ως φιναλίστ στα τελευταία 10 χρόνια του διαγωνισμού.
Για την εικόνα που του έδωσε την πρώτη θέση ο Egmond χρειάστηκε να συνθέσει 90 διαφορετικές φωτογραφίες.
“Προσεγγίζω τις μικρογραφίες σαν να είναι πορτραίτα. Με τον ίδιο τρόπο που κοιτάς ένα πρόσωπο και προσπαθείς να συλλάβεις την προσωπικότητα του ατόμου που φωτογραφίζεις, παρατηρώ ένα οργανισμό και προσπαθώ να τον καταγράψω όσο πιο αληθινά και ρεαλιστικά μπορώ”, σχολίασε ο μεγάλος νικητής.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Dr. Joseph Corbo του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, για την εικόνα Chrysemys picta (βαμμένη χελώνα) retina και την τρίτη θέση ο ο Dr. Joseph Corbo του πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, με την εικόνα ενός υδρόβιου σκουλικιού.

Joseph Corbo

Joseph Corbo

Alvaro Migotto

Alvaro Migotto

Δείτε και τις 100 εικόνες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!