Η συνολική παραγωγή των Nikkor φακών έφτασε τα 85 εκατομμύρια


Η συνολική παραγωγή των Nikkor φακών έφτασε τα 85 εκατομμύρια

Η Nikon ανακοίνωσε επίσημα ότι η συνολική παραγωγή των φακών Nikkor για μηχανές με δυνατότητα αλλαγής φακού (DSLR και mirrorless) έφτασε τα 85 εκατομμύρια τεμάχια στις αρχές Ιανουαρίου 2014.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ιαπωνικής εταιρείας.

Αθήνα, Ελλάδα, 20 Φεβρουαρίου 2014 – Η Nikon Europe ανακοίνωσε σήμερα ότι η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR* για φωτογραφικές μηχανές Nikon με εναλλάξιμους φακούς έφτασε τα ογδόντα πέντε εκατομμύρια τεμάχια στις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

* Εναλλάξιμοι φακοί για φωτογραφικές μηχανές Nikon SLR και Nikon 1 (προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς)

Το 1959, η Nikon (η τότε επωνυμία της ήταν Nippon Kogaku K.K.) κυκλοφόρησε τη φωτογραφική μηχανή Nikon F, καθώς και τους πρώτους φακούς NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon SLR. Σε αυτούς τους φακούς συμπεριλαμβανόταν ο NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Η παράδοση των φακών NIKKOR συνεχίστηκε για πολλά χρόνια από την κυκλοφορία εκείνου του πρώτου φακού. Επιπλέον, η Nikon συνεχίζει να επεκτείνει τη σειρά των εναλλάξιμων φακών για τις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 με εναλλάξιμους φακούς που πρωτοκυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2011, ανεβάζοντας τη συνολική παραγωγή των φακών στα ογδόντα πέντε εκατομμύρια τεμάχια.

Η Nikon επεκτείνει σταθερά τη σειρά των φακών NIKKOR, ενσωματώνοντας τις οπτικές τεχνολογίες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2013, η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR. Πρόκειται για έναν ισχυρό φακό zoom περίπου 7,8x, ο οποίος καλύπτει μεγάλο εύρος γωνιών προβολής και είναι συμβατός με φωτογραφικές μηχανές D-SLR με φορμά DX της Nikon.

Τον Οκτώβριο του 2013 η Nikon πρόσθεσε τον AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, έναν γρήγορο φακό, συμβατό με τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR με φορμά FX της Nikon, που έδωσε μια νέα πνοή φωτογραφικής δημιουργικότητας στη σειρά προϊόντων της. Ο AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G έγινε δημοφιλής από τη στιγμή που κυκλοφόρησε χάρη στη δυνατότητα ελαχιστοποίησης του φαινομένου αντανάκλασης φωτοστέφανου** που παρέχει, για την απόδοση των σημειακών πηγών φωτός με ευκρίνεια, χωρίς παραμόρφωση ή περιθλάσεις στο σύνολο του κάδρου, ακόμη και με μέγιστο διάφραγμα.

** Ένα φαινόμενο εξαιτίας του οποίου τα άκρα των σημειακών πηγών φωτός σε νυχτερινά ή ανεπαρκώς φωτισμένα τοπία εμφανίζονται παραμορφωμένα με τρόπο ώστε να μοιάζουν με τα ανοικτά φτερά ενός πουλιού όταν πετάει

Το Σεπτέμβριο του 2013, η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου στον κόσμο*** αδιάβροχου και ανθεκτικού φακού 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 (περιλαμβάνεται στο κιτ αδιάβροχου φακού zoom της Nikon 1 AW1) και του φακού 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 που χρησιμοποιείται με την προηγμένη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 AW1. Η τρέχουσα σειρά φακών 1 NIKKOR περιλαμβάνει έντεκα φακούς και η Nikon προτίθεται να τη διευρύνει και να την εμπλουτίσει.

*** Μεταξύ των εναλλάξιμων φακών για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2013. Δήλωση βάσει έρευνας της Nikon.

Το Σεπτέμβριο του 2013, η Nikon άρχισε να χρησιμοποιεί τη συσκευή OPTIA (Συσκευή ανάλυσης οπτικής απόδοσης και εικόνας συνολικά, Optical Performance and Total Image Analyzer), μια νέα συσκευή μέτρησης που μπορεί να μετρήσει όλες τις μορφές απόκλισης στους εναλλάξιμους φακούς για φωτογραφικές μηχανές. Τότε άρχισε επίσης να χρησιμοποιεί και έναν αποκλειστικό προσομοιωτή εικόνων. Η χρήση της συσκευής OPTIA και του αποκλειστικού προσομοιωτή εικόνων δεν παρέχει απλά μεγαλύτερο έλεγχο στην ανάλυση, αλλά επιτρέπει και την ανάπτυξη φακών όπου υπάρχει έλεγχος στα διάφορα χαρακτηριστικά των επιμέρους φακών, ένα πλεονέκτημα χάρη στο οποίο οι φακοί NIKKOR ήταν πάντα σε τόσο υψηλά επίπεδα στις προτιμήσεις των χρηστών.
Η επωνυμία NIKKOR

Το NIKKOR είναι η επωνυμία της Nikon για τους φωτογραφικούς φακούς της. Η ονομασία NIKKOR προέρχεται από την προσθήκη ενός «R», μια κοινή πρακτική στην ονομασία φωτογραφικών φακών την εποχή που καθιερώθηκε η ονομασία, στον όρο «Nikko», μια συντομογραφία του ονόματος Nippon Kogaku K.K, που ήταν η αρχική ονομασία της εταιρείας όταν ιδρύθηκε.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την αρχική σχεδίαση και την ανάπτυξη έως την κυκλοφορία του τελικού προϊόντος, εφαρμόζονται πρότυπα υψηλής ποιότητας αποκλειστικά της Nikon και αφορούν στο σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών, τα συστήματα παραγωγής και τους ελέγχους που διασφαλίζουν ανώτερη ποιότητα στους φακούς NIKKOR.

Η σειρά φακών της Nikon για φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς ξεπερνάει τη δεδομένη στιγμή τους 80 τύπους φακών, συμπεριλαμβανομένων των υπερ-ευρυγώνιων, των υπερ-τηλεφακών, των φακών fisheye, zoom, micro και PC-E που υποστηρίζουν μεγάλη γκάμα εφαρμογών, καθώς και των φακών 1 NIKKOR για τις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς.

Το 2013, η Nikon γιόρτασε την 80ή επέτειο των φακών NIKKOR, με διάφορες δραστηριότητες που επεδείκνυαν τα πλεονεκτήματα των φακών NIKKOR, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφικής συλλογής “Eyes of Nikon” (Με τα μάτια της Nikon), η οποία αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών από διάσημους φωτογράφους.

Η Nikon θα συνεχίσει την ανάπτυξη και την κυκλοφορία προϊόντων υψηλής ποιότητας που προσελκύουν χρήστες από όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikon Nikon Lenses

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!