Αναβάθμιση για τo Nikon View NX για Windows και Mac


Αναβάθμιση για τo Nikon View NX για Windows και Mac

H Nikon ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας έκδοσης του λογισμικού της, Nikon View NX.

Η έκδοση View NX 2.9.0 για Windows έχει τις εξής τροποποιήσεις:

1. Έχει προστεθεί υποστήριξη για τις φωτογραφικές μηχανές COOLPIX S3600, S6700 και S6800.
2. Η ενότητα “Ισορροπία λευκού” στην παλέτα “Adjustments” (Προσαρμογές) έχει αλλάξει ή έχει προστεθεί υποστήριξη ως εξής.
– Έχει προστεθεί η επιλογή Auto 1 (Αυτόματη 1).
Το ViewNX 2 προσαρμόζει την ισορροπία λευκού για χρώματα που μοιάζουν με αυτά που επιτυγχάνονται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού Auto 1 (Normal) [Αυτόματη 1 (Κανονική)]* στη φωτογραφική μηχανή.
Ωστόσο, υποστηρίζονται μόνο οι φωτογραφίες σε μορφή RAW που έχουν ληφθεί με τις παρακάτω φωτογραφικές μηχανές.
– Η D7000 και οι μεταγενέστερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR
– Προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς
– Η COOLPIX A, η COOLPIX P7100 και μεταγενέστερες φωτογραφικές μηχανές COOLPIX που υποστηρίζουν εγγραφή σε φορμά NRW
*Ρύθμιση ισορροπίας λευκού Auto (Αυτόματη) με φωτογραφικές μηχανές που δεν περιλαμβάνουν την επιλογή Auto 2 (Keep warm lighting colors) [Αυτόματη 2 (Διατήρηση θερμών χρωμάτων φωτισμού)]
– Οι τιμές προσαρμογής που είναι διαθέσιμες με την επιλογή Tint (Απόχρωση) έχουν αλλάξει από 1 to 0.01 (1 έως 0,01) για προσδιορισμό με μεγαλύτερη ακρίβεια
– Το εύρος προσαρμογής για την επιλογή Fine Adjustment (Ρύθμιση ακριβείας) έχει επεκταθεί από 4132–7042 σε 2500–7042 όταν έχει οριστεί η επιλογή Direct sunlight (Άμεσο ηλιακό φως)
– Είναι πλέον δυνατή η ρύθμιση με χρήση των επιλογών Fine Adjustment (Ρύθμιση ακριβείας) και Tint (Απόχρωση) όταν έχει οριστεί η επιλογή Recorded Value (Καταγεγραμμένη τιμή), Auto 1 (Αυτόματη 1), Auto 2 (Αυτόματη 2) ή Underwater (Υποβρύχια)
3. Η επιλογή Switch over to second slot after transfer (Μετάβαση στη δεύτερη υποδοχή μετά τη μεταφορά) έχει προστεθεί στον πίνακα “Preferences” (Προτιμήσεις) του Nikon Transfer 2.
Όταν έχει οριστεί αυτή η επιλογή, μετά τη μεταφορά των αρχείων που έχουν εγγραφεί στην πρώτη κάρτα μνήμης, θα εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης με την ερώτηση εάν θέλετε να μεταφερθούν ή όχι τα αρχεία που έχουν εγγραφεί στη δεύτερη κάρτα μνήμης. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο όταν στον υπολογιστή με χρήση MTP/PTP (PTP) συνδεθεί μια φωτογραφική μηχανή με δύο υποδοχές κάρτας μνήμης.
4. Η επιλογή AF Noise Reduction… (Αποθορυβοποίηση AF…) στο μενού File (Αρχείο) μειώνει πιο αποτελεσματικά τον ήχο του μηχανισμού κίνησης του φακού κατά την αυτόματη εστίαση.

Στην έκδοση View NX 2.9.1 για Mac εκτός των παραπάνω βελτιώσεων έχουμε επίσης:
5. Έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα που εμπόδιζαν τη σωστή μεταφορά των video κατά την απόπειρα μεταφοράς από το Nikon Transfer 2 μέσω συσκευής ανάγνωσης καρτών ή υποδοχής κάρτας μνήμης ενσωματωμένης στον υπολογιστή.

Για να κατεβάσετε τη νέα έκδοση για Windows πατήστε εδώ και την έκδοση για Mac εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!