Αναβάθμιση για το Nikon View NX


Αναβάθμιση για το Nikon View NX

Η Nikon αναβάθμισε το Nikon View NX στην έκδοση 2.8.0. Το λογισμικό της ιαπωνικής εταιρείας χρησιμοποιείται από τους κατόχους Nikon μηχανών για διαχείριση και επεξεργασία φωτογραφιών και video.
Με την νέα έκδοση έχουμε τις εξής βελτιώσεις:

  • Έχει προστεθεί υποστήριξη για τις φωτογραφικές μηχανές COOLPIX S6600 και COOLPIX L620.
  • Η επιλογή GeoTag στη γραμμή εργαλείων έχει αλλάξει σε Map (Χάρτης). Επίσης, οι όροι “δεδομένα GPS” και “πληροφορίες GPS” έχουν μετονομαστεί σε “δεδομένα τοποθεσίας”.
  • Έχει προστεθεί η παρακάτω υποστήριξη για το Στιγμιότυπο κίνησης.
    – Λειτουργία Slideshow
    – Όταν επιλέγεται το Short Movie Creator ή το Movie Editor από την επιλογή Open With (Άνοιγμα με) του μενού File (Αρχείο), οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν Video (MOV) και εικόνες JPEG ή Video (MOV).
    Ωστόσο, για να ορίσετε μία από τις παραπάνω επιλογές, το Short Movie Creator ή το Movie Editor πρέπει να εγγραφεί στην επιλογή Open With (Άνοιγμα με) > Register… (Εγγραφή…) > Open with Application (Άνοιγμα με την εφαρμογή).
  • Προστέθηκε μια επιλογή Add/Edit Directional (Προσθήκη/Επεξεργασία κατευθύνσεων) στη γραμμή εργαλείων Map (Χάρτης).
  • Προστέθηκε η επιλογή Merge Altitude Log with Track Log… (Συγχώνευση αρχείου καταγραφής υψόμετρου με το αρχείο καταγραφής παρακολούθησης) στο στοιχείο Log Matching (Αντιστοίχιση αρχείων καταγραφής).
    Ένα αρχείο καταγραφής τοποθεσίας που αποθηκεύεται από μια φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο ή άλλο εμπορικό πομπό συστήματος δορυφορικής πλοήγησης που λαμβάνει δεδομένα τοποθεσίας μπορεί πλέον να συγχωνεύεται με το αρχείο καταγραφής υψόμετρου (βαρόμετρο) και βάθους*, το οποίο αποθηκεύτηκε με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon.
    * Τα αρχεία καταγραφής υψόμετρου (βαρόμετρο) και βάθους καταγράφονται από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon που διαθέτουν βαρόμετρα ή όργανα μέτρησης βάθους.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Windows

  • Δεν απαιτείται πλέον η εγκατάσταση του QuickTime.
  • Διατίθενται πλέον επιλογές ταχύτητας καρέ των 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και των 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για video που δημιουργούνται με την επιλογή Create Movie… (Δημιουργία video…) του μενού File (Αρχείο) στο Nikon Movie Editor με τελικό αρχείο μεγέθους 1280 x 720 (16:9) και 1920 x 1080 (16:9).
    Ωστόσο, υπάρχουν οι εξής δύο απαιτήσεις όταν ορίζονται τα 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για την επιλογή Frame rate (Ταχύτητα καρέ):
    – Στο storyboard προστίθενται μόνο video (όχι φωτογραφίες)
    – Ορίζεται κάποια άλλη λειτουργία εκτός της MOV (MotionJPEG/Linear PCM) στο File type (Τύπος αρχείου):

Πρόσθετες τροποποιήσεις στις εκδόσεις Macintosh

  • Η προβολή φωτογραφιών με τη λειτουργία slideshow είναι πλέον εφικτή και στην οθόνη Retina.

Μπορείτε να βρείτε το Nikon View NX 2.8.0 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon View NX Nikon View NX 2
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!