Η κάμερα του Nokia Lumia 1020 στην υπηρεσία της ιατρικής


Η κάμερα του Nokia Lumia 1020 στην υπηρεσία της ιατρικής

Ένα ακόμα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό της είναι το σύστημα σταθεροποίησης που επιτρέπει την λήψη στο χέρι με εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και η δυνατότητα λήψης RAW αρχείων.

Πρόσφατα μάλιστα ένα Nokia Lumia 1020 με την βοήθεια ενός μικροσκοπίου χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει εικόνες για ιατρικούς σκοπούς. Η μεγάλη ανάλυση και ο σταθεροποιητής επέτρεψαν τους Dr. Mark Li-cheng Wu και Dr. John Paul Graff να καταγράψουν εικόνες ανθρώπινου ιστού για την μελέτη ασθενειών.

Οι δύο επιστήμονες “τράβηξαν” τις φωτογραφίες σε JPEG αν και όπως αναφέρουν στην πρόσφατη συνέντευξη τους σχετικά με το θέμα, η λήψη σε RAW υπόσχεται ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια. Ο λόγος χρήσης ενός smartphone σε μία τέτοιου είδους αποστολή είναι το μικρό μέγεθος, η φορητότητα και η ευελιξία στην χρήση.

Οι δύο επιστήμονες ανέφεραν βέβαια ότι θα θέλανε να δούνε ως βελτιώσεις στο Nokia Lumia 1020 καλύτερη αυτονομία μπαταρίας και δυνατότητα χρήσης εξωτερικής κάρτας μνήμης.

Τα αποτελέσματα της χρήσης του Nokia Lumia 1020 για την λήψη φωτογραφιών δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Histopathology Journal.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη εδώ.

Lumia-Microscope-shot

Lumia-Microscope-shot2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nokia
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!