Αναβαθμίζεται το Nokia Lumia 1020 με την επιλογή λήψης RAW εικόνων


Αναβαθμίζεται το Nokia Lumia 1020 με την επιλογή λήψης RAW εικόνων

Microsoft και Nokia ξεκίνησαν την διάθεση των αναβαθμίσεων τους για το Nokia Lumia 1020, με τις οποίες έρχονται πολλές βελτιώσεις σε ένα από τα πιο φωτογραφικά smartphones της αγοράς.

Η βασικότερη βελτίωση στο φωτογραφικό κομμάτι είναι η προσθήκη της δυνατότητας λήψης RAW εικόνων, που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.
Οι RAW εικόνες θα αποθηκεύονται σε DNG αρχεία και θα επιτρέπουν στους φωτογράφους να έχουν όλη την πληροφορία που κατέγραψε ο αισθητήρας σε ασυμπίεστη μορφή, για περαιτέρω επεξεργασία.
Επιπλέον με την νέα αναβάθμιση έχουμε νέο αλγόριθμο επεξεργασίας φωτογραφιών (ίδιο με αυτόν του Nokia 808 PureView) για καλύτερη ισορροπία λευκού και μείωση του θορύβου.

Οι αναβαθμίσεις για το Nokia Lumia 1020 είναι διαθέσιμες προς το παρόν σις Η.Π.Α. μέσω του δικτύου AT&T και αναμένουμε να φτάσουν στην Ευρώπη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θυμηθείτε το συγκριτικό μας άρθρο με την μεγάλη μάχη του Nokia Lumia 1020 με το Sony Xperia Z1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Techblog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!