OBSERVATIONS – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Γαλάνη


OBSERVATIONS – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Γαλάνη

Ως τις 16 Νοεμβρίου συνεχίζεται στην Πάτρα η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γαλάνη με τίτλο «OBSERVATIONS – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ».

ΘΕΜΑ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «OBSERVATIONS – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ»

Συνεχίζεται ως τις 16 Νοεμβρίου 2016 η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γαλάνη με τίτλο «OBSERVATIONS – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στον εκθεσιακό χώρο του νέου βιβλιοπωλείου Πίξελbooks, την νέα κίνηση των εκδόσεων Χαραμάδα, πίσω από την οποία κρύβεται ο Νεκτάριος Λαμπρόπουλος.

Πλήθος πατρινών, φίλων του καλού βιβλίου και της φωτογραφίας, συνέρρευσαν στο κατάστημα της Αγ. Ανδρέου προκειμένου να εξερευνήσουν τόσο τα σπάνια και εξαντλημένα βιβλία που διαθέτει το κατάστημα, όσο και την έκθεση φωτογραφίας και να δώσουν τις ευχές στους συντελεστές της εκδήλωσης.

To Πιξελbooks βρίσκεται στο 115 της Αγ. Ανδρέου, και η έκθεση είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο κατά τις ώρες καταστημάτων.
Οι Φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι των Νίκου Στεργιόπουλου και Νίκου Υφαντή.

Λίγα λόγια για την έκθεση.
Καθημερινά στις μετακινήσεις μας περνάμε μπροστά από εκατοντάδες αντικείμενα. Τα κοιτάζουμε…. Τα παρατηρούμε όμως;
Ήταν εκεί χθες; Τι βρίσκεται πίσω τους ή μπροστά τους; Ποιά είναι η σχέση με το περιβάλλον γύρω τους; Θα είναι εκεί αύριο; Πως θα αλλοιώσει τη μορφή τους το πέρασμα του χρόνου;
Η φωτογραφία έχει τη δύναμη να αποτυπώνει μια μοναδική στιγμή στο χρόνο. Ταυτόχρονα είναι μια ψευδαίσθηση καθώς δείχνει το θέμα έτσι όπως επέλεξε ο φωτογράφος να το τοποθετήσει στο κάδρο του, αποκόπτοντάς το από τον περίγυρό του. Εναπόκειται στη φαντασία του θεατή να σκεφτεί τι υπάρχει έξω από τα όρια του κάδρου ή το χώρο και το χρόνο της λήψης.

Η έκθεση αυτή περιέχει μια επιλογή από φωτογραφίες αντικειμένων αποκομμένων από το πολύβουο περιβάλλον τους που δείχνουν μια εικόνα μοναξιάς και εγκατάλειψης. Πολλές φορές ειναι αναπάντεχο το χρώμα, το σχήμα, η τοποθέτησή τους, τα ίχνη της ζωής γύρω τους ή πάνω τους, μιας ζωής που δεν ειναι πια εκεί…
Πίσω τους κρύβουν μια ιστορία την οποία ο θεατής μπορεί να φαντάζεται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Γ.Γ.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο.
Ο Γιώργος Γαλάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.
Στην Πάτρα ήρθε για πρώτη φορά το 1993 για να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός, και επέστρεψε μόνιμα το 2008.
Φωτογραφίζει ερασιτεχνικά από τα εφηβικά του χρόνια και η έλευση της ψηφιακής φωτογραφίας τον κάνει να ασχοληθεί πιο συστηματικά με αυτήν από το 2008.
Τα τελευταία χρόνια εξερευνά εκ νέου τον κόσμο του film, προσπαθώντας να εμφανίζει και να και τυπώνει στο σκοτεινό θάλαμο τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του. Τον γοητεύουν οι παλιές φωτογραφικές μηχανές και τα μεγαλύτερα φορμά.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας με τον Σωτήρη Τσακανίκα και έχει λάβει μέρος σε διάφορα workshop και σεμινάρια του με σπουδαιότερα αυτά του Πλάτωνα Ριβέλλη και του Χρήστου Κοψαχείλη.
Ασχολείται ενεργά στην Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας ΗΔΥΦΩΣ, και την ομάδα διοργάνωσης του Φωτομαραθωνίου Πάτρας.
Έχει πάρει μέρος στις ομαδικές εκθέσεις των μελών της Λέσχης, καθώς και σε άλλες ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα.
Στα φωτογραφικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται, πορτραίτα, μοτίβα, αστικά και μη τοπία και πάνω από όλα η οικογένειά του.

galanis-observations-9

galanis-observations-10

galanis-observations-11

galanis-observations-5

galanis-observations-4

galanis-observations-3

galanis-observations-6

galanis-observations-2

galanis-observations-1

galanis-observations-12

galanis-observations-7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!