Καπάκι σώματος Olympus 9mm F8 Fish-Eye


Καπάκι σώματος Olympus 9mm F8 Fish-Eye

Αυτό είναι το νέο καπάκι σώματος-φακός Olympus 9mm F8 Fish-Eye το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και ασημί χρώμα τον Μάρτιο.

Η Olympus μας έχει ξαναπαρουσιάσει στο παρελθόν ένα καπάκι σώματος με οπτικά. Αυτή τη φορά ο Olympus 9mm F8 Fish-Eye, εκτός του ότι χρησιμεύει σαν καπάκι για τα σώματα μηχανών Four Thirds, προσφέρει τη δυνατότητα λήψης εικόνων με τον μικροσκοπικό fish-eye φακό που έχει ενσωματωμένο. Ο φακός έχει εστιακό μήκος 9mm (18mm σε φορμά 35mm), με γωνία θέασης 140 μοιρών και σταθερό διάφραγμα f/8. Αποτελείται από 5 οπτικά στοιχεία σε 4 groups και το διάφραγμα του έχει μόνο μία λεπίδα. Δεν διαθέτει αυτόματη εστίαση αλλά ένα ειδικό διακόπτη που μας επιτρέπει να εστιάσουμε από ελάχιστη απόσταση 20 εκατοστών ως το άπειρο.
Ο Olympus 9mm F8 Fish-Eye ζυγίζει 30 γραμμάρια και έχει μήκος μόλις 1.28 εκατοστά. Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 100 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Four Thirds
Εστιακό μήκος 9mm (18mm σε φορμά 35mm)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/8
Ελάχιστο διάφραγμα f/8
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 1
Οπτικά στοιχεία 5
Groups 4
Ειδικά στοιχεία 2 ασφαιρικά
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 20 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 30 γραμμάρια
Μήκος 1.28 εκατοστά
Διάμετρος 56mm

Olympus 9mm F8 Fish-Eye-1

Olympus 9mm F8 Fish-Eye-3

Olympus 9mm F8 Fish-Eye

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Olympus
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!