Η Olympus ανακοίνωσε την Olympus AIR A01


Η Olympus ανακοίνωσε την Olympus AIR A01

Πριν 1.5 χρόνο (Σεπτέμβριος 2013) η Sony είχε ταράξει τα φωτογραφικά νερά με τους φακούς-κάμερες Sony QX10 και Sony QX100, προσφέροντας για πρώτη φορά ένα μικρό φακό με ενσωματωμένο αισθητήρα, υποδοχή κάρτα μνήμης και ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου και τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα ή σε συνεργασία με οποιοδήποτε smartphone, iOS ή Android.
Τότε είχαμε ενθουσιαστεί με την ιδέα. Γρήγορα όμως η ποιότητα κατασκευής αλλά και η ποιότητα λήψης, σε συνδυασμό με την τιμή μας απογοήτευσαν και οι Sony QX10 και Sony QX100 δεν φαίνεται να τα πήγαν τόσο καλά.
Ένα χρόνο μετά (Σεπτέμβριος του 2014) η Sony παρουσίασε την Sony ILCE-QX1, την πρώτη μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στην σειρά QX της Sony για χρήση με smartphones. H Sony ILCE-QX1 άλλαξε την φιλοσοφία της σειράς QX των φακών-καμερών δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες της να χρησιμοποιούν τον φακό της προτίμησης τους, από την σειρά των E-mount φακών που κυκλοφορούν από την Sony ή τρίτους κατασκευαστές.

Τώρα η Olympus έρχεται να ακολουθήσει την Sony και να προτείνει την δική της εκδοχή για μία μηχανή που ελέγχεται εξολοκλήρου από έξυπνες συσκευές.

Η Olympus AIR A01 έχει αισθητήρα Micro Four Thirds, Live MOS, με ανάλυση 16 megapixels, επεξεργαστή TruePicVII και δέχεται τους ίδιους φακούς με τις OM-D και PEN μηχανές της ιαπωνικής εταιρείας (ενδέχεται να κυκλοφορήσουν και adapters για φακούς άλλων εταιρειών). Διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 81 σημείων και μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με ταχύτητα 10 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ καταγράφει και video.

Φυσικά έχει ενσωματωμένο WiFi αλλά και Bluetooth, για να μπορεί να συνδεθεί σε έξυπνες συσκευές (smartphones και tablets), μέσω των οποίων γίνεται και ο έλεγχος της. Παρέχονται 8 μοναδικές εφαρμογές για τον έλεγχο της Olympus AIR A01, ανάλογα με το είδος των λήψεων που θέλει να κάνει ο χρήστης.

Επιπλέον η Olympus μέσω του OPC*3 Hack & Make Project θα επιτρέψει σε προγραμματιστές που το επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές και αξεσουάρ.

Η Olympus AIR A0 ζυγίζει μόλις 147 γραμμάρια, χωράει στην παλάμη ενός χεριού και προσαρμόζεται σε smartphones με την βοήθεια ειδικού adapter. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου (στην Ιαπωνία), σε μαύρο ή λευκό χρώμα, στην τιμή των 270 ευρώ (μόνο για το σώμα) ή στα 400 ευρώ με τον φακό M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ*1.

OLYMPUS AIR A01-1

Ακολουθούν hands on φωτογραφίες από την Dpreview.

OLYMPUS AIR A01-1

OLYMPUS AIR A01-2

OLYMPUS AIR A01-3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Olympus
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!