Shoten XTZ: Ήρθε ο νέος αντάπτορας που επιτρέπει τη χρήση Fujifilm X φακών σε συστήματα Nikon Z!

Η Shoten λανσάρει τον νέο αντάπτορα XTZ που επιτρέπει τη χρήση fujifilm X φακών σε σώματα Nikon Z.

Ο νέος αντάπτορας της κινεζικής εταιρίας Shoten XTZ είναι κατασκευασμένος από ορείχαλκο και είναι αρκετά λεπτός και ελαφρύς ώστε να μην προσθέτει αξιοσημείωτο βάρος στην κάμερα. Ζυγίζει μόλις 51 γραμμάρια και επιτρέπει τη χρήση fujifilm X φακών σε σώματα Nikon Z (APS-C).

Προσφέρει πλήρη υποστήριξη αυτόματης εστίασης αλλά και συστημάτων οπτικής σταθεροποίησης IBIS σε συνδυασμό με σταθεροποίηση IS στους Fujifilm X φακούς. Ο αντάπτορας επικοινωνεί με το σώμα μέσω ηλεκτρονικών επαφών όπως οι native Nikon φακοί επιτρέποντας να μεταφέρονται όλα τα EXIF data. Η εταιρία υπόσχεται επίσης ότι όλες οι λειτουργίες αυτόματης εστίασης (single ή continuous) λειτουργούν στο έπακρο (σε φωτογραφία και βίντεο), με υποστήριξη λειτουργιών όπως AF-S, AF-C, AF-F, Eye-AF και Face detection (ανίχνευση ματιού και προσώπου). Στη συσκευασία παρέχεται ένα ειδικό καπάκι (rear cap) που περιλαμβάνει ηλεκτρονικές επαφές και θύρα USB-C για την ενημέρωση του firmware του (το rear cap συνδέεται με τον αντάπτορα).

Αξίζει να αναφέρουμε το εξής: Όσοι χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο αντάπτορα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν φακούς βαρύτερους από 1.3 κιλά διότι υπάρχει το ενδεχόμενο ένας μεγάλος και πολύ βαρύς φακός να προκαλέσει βλάβη στον αντάπτορα ή τη βάση του φακού.

Ο νέος αντάπτορας Shoten XTZ είναι διαθέσιμος στην τιμή των 35.100 γιεν, που σημαίνει περίπου 217 δολάρια. Θα τον βρείτε εδώ.


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

Σπανουδάκης Γιώργος

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!