Απογοητευτικές οι πωλήσεις μηχανών για την Olympus


Απογοητευτικές οι πωλήσεις μηχανών για την Olympus

Οι ζημιές για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2014 ήταν 9.2 δισεκατομμύρια Γιέν σε σχέση με την ζημιά των 23.1 δισεκατομμυρίων Γιεν της περσινής χρονιάς κάτι που φυσικά είναι πάρα πολύ ευχάριστο για την ιαπωνική εταιρεία.

Από την άλλη όμως οι προβλέψεις πωλήσεων λένε ότι η εταιρεία θα πουλήσει ένα εκατομμύριο compact φωτογραφικές μηχανές τους επόμενους 12 μήνες, περίπου το ένα τρίτο του στόχου που είχε για πέρσι και τέσσερα εκατομμύρια λιγότερες μονάδες σε σχέση με αυτές που πούλησε το 2012.

Επίσης η Olympus κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις mirrorless μηχανών κατά 10.4 δισεκατομμύρια Γιεν, κάτι που όμως ήταν 41% κάτω από τον στόχο που είχε θέσει. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις των mirrorless τους επόμενους 12 μήνες κατά 40%, ενώ ίσως έχουμε και αύξηση του μέσου όρου των τιμών πώλησης του συστήματος OM-D για να επιτευχθούν μεγαλύτερα κέρδη.

Ευτυχώς για την Olympus το τμήμα ιατρικών μηχανημάτων συνεχίζει να σηκώνει το βάρος των απωλειών στο τμήμα imaging, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίζει κέρδη 13.6 δισεκατομμυρίων Γιεν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Financial Reports Olympus
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αχιλλέας Πετρίδης | 11 Μαΐου 2014 στις 19:32

    Αν δεν διαφημίζει τα προιόντα της πως περιμένει να πουλήσει? Βλέπω συνεχώς διαφημίσεις άλλων εταιρειών, όχι όμως της Olympus! Mου κάνει τρομερή εντύπωση! Δεν θέλουν να πουλήσουν?

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!