Olympus: Δεν θα δείτε Full Frame μηχανή από εμάς, είμαστε καλύτερα στο MFT


Olympus: Δεν θα δείτε Full Frame μηχανή από εμάς, είμαστε καλύτερα στο MFT

Ο πρόσφατος χαμός που έγινε στη Photokina 2018 με τις ανακοινώσεις των νέων mirrorless συστημάτων με Full Frame αισθητήρα των Canon, Nikon και Panasonic άφησε ένα ερωτηματικό σχετικά με το τι θα κάνει η Olympus.

H Olympus, μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στο χώρο, η οποία μας έχει χαρίσει σπουδαία φωτογραφικά τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως το Live View και το σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα, αναμένεται να παρουσιάσει την νέα υπερ-μηχανή της στο Micro Four Thirds φορμά (είναι το σύστημα με το μικρότερο σε μέγεθος αισθητήρα αυτή τη στιγμή στην αγορά), Olympus OM-D E-M1X, μέσα στον Ιανουάριο του 2019.

Η κίνηση του Σεπτεμβρίου από την Panasonic, που είναι ο έτερος της Olympus στο Micro Four Third φορμά (μαζί το ξεκίνησαν το 2008), να ανακοινώσει το νέο της σύστημα mirrorless μηχανών με αισθητήρα Full Frame, μας άφησε με την απορία σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Olympus, αν δηλαδή θα έμπαινε και αυτή στην FF mirrorless αγορά.

Η ιστοσελίδα Imaging-Resource είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Αντιπρόεδρο των πωλήσεων και μάρκετινγκ της Olympus στις Η.Π.Α., Aki Murata, κατά το πρόσφατο Photo Plus της Νέας Υόρκης και να τον ρωτήσει για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Ο Aki Murata είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα σχέδια της Olympus.

Καταρχήν ξεκαθάρισε ότι η Olympus δεν πρόκειται να μπει στην αγορά των Full Frame mirrorless μηχανών, απαντώντας με ένα εμφατικό όχι στην ερώτηση που του έγινε.

Το σύστημα Micro Four Thirds ξεκαθάρισε ότι είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της εταιρείας, η οποία για 50 χρόνια τώρα, προσανατολίζεται στις πιο μικρές μηχανές, με μικρό όγκο και βάρος, με δυνατότητα να αντέχουν στις κακουχίες. Με άλλα λόγια οι μικρές μηχανές αυτού του είδους είναι στο DNA της εταιρείας.

Άλλωστε οι φιλμάτες OM-D και Pen μηχανές που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο αιώνα, 1972 και 1959 αντίστοιχα, είχαν τα παραπάνω σημαντικά για την εταιρεία, αλλά και πολλούς φωτογράφους, χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η Olympus κατηγοριοποιεί την φωτογραφία σε συγκεκριμένους τομείς, τις λήψεις σε εσωτερικό χώρο, τις λήψεις σε εξωτερικό χώρο, τις λήψεις κινούμενων και σταθερών θεμάτων.

Ο κ.Murata αναφέρει ότι η Olympus πάντα προσανατολιζόταν στον χώρο των φωτογράφων που κινούνται σε εξωτερικό χώρο και ότι εκεί παίζει μεγάλο ρόλο ο όγκος και το βάρος του εξοπλισμού που έχεις μαζί σου.

Το στέλεχος της Olympus θεωρεί ότι η συγκέντρωση του ανταγωνισμού στον χώρο των Full Frame mirrorless μηχανών αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο που κινείται η Olympus, δηλαδή στο χώρο των φωτογράφων που αξιολογούν ως πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μίας μηχανής, το μέγεθος, το βάρος και την ανθεκτικότητα.

Μένει να δούμε κατά πόσο η Olympus θα μείνει δυνατή και θα παραμείνει πιστή στο Micro Four Thirds φορμά.

Σίγουρα η επιλογή της θα κριθεί από τις πωλήσεις των μηχανών και φακών της, κάτι που θα εξαρτηθεί μελλοντικά και από το πόσο μπορεί τεχνολογικά να εξελιχθεί το MFT.

Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την νέα φημολογούμενη υπερ-μηχανή της Olympus, τον Ιανουάριο του 2019.

Διαβάστε όλο το άρθρο της Imaging-Resource εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Olympus
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!