Ο απολυμένος CEO της Olympus, αποκαλύπτει τα πάντα για το σκάνδαλο της πρώην εταιρείας του σε βιβλίο!


Ο απολυμένος CEO της Olympus, αποκαλύπτει τα πάντα για το σκάνδαλο της πρώην εταιρείας του σε βιβλίο!

Αν νομίζαμε ότι μεγάλα σκάνδαλα γίνονται μόνο σε φαρμακοβιομηχανίες και καπνοβιομηχανίες, ο βρετανός Michael Woodford μπήκε στην ζωή μας (πριν αρκετούς μήνες) για να μας αποκαλύψει ότι σκάνδαλα μπορεί να βρούμε παντού.  Ακόμα και σε μία μεγάλη ιαπωνική εταιρεία, όπως η Olympus.  Τουλάχιστον στο βιβλίο του, Exposure (“έκθεση”, πολύ ταιριαστός και φωτογραφικός τίτλος) μας μυεί στα άδυτα του μεγαλύτερου σκανδάλου που αποκαλύφτηκε ποτέ με εμπλεκόμενη μία κορυφαία φωτογραφική εταιρεία!

Ας θυμηθούμε όμως περί τίνος πρόκειται!  Περίπου πριν ένα χρόνο, ο Woodford ως CEO της Olympus στην Ιαπωνία, άρχισε να βρίσκεται μπροστά σε καταστάσεις και αριθμούς που σιγά σιγά ξεδιπλώθηκαν ως ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο συγκάλυψης των οικονομικών προβλημάτων της ιαπωνική εταιρείας.  Ένα σκάνδαλο  1.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!! Να πούμε εδώ ότι η Olympus πλην του φωτογραφικού τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται με επιτυχία,  είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιατρικών μηχανημάτων στον κόσμο.  Οι τζίροι και τα ποσά από αυτόν τομέα ήταν και είναι τεράστια!  Όταν λοιπόν ο Woodford απευθύνθηκε σε συνεργάτες και στο συμβούλιο της εταιρείας για να μάθει λεπτομέρειες και να διορθώσει τα πράγματα έγινε το πρωτοφανες.  Απολύθηκε!  Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας υποστήριζε ότι ο Woodford, ως ο πρώτος μη Ιάπωνας CEO στην ιστορία της εταιρείας (και στην ιστορία των ιαπωνικών επιχειρήσεων γενικότερα) δεν κατάφερε να συμβαδίσει με την εργασιακή κουλτούρα που υπήρχε.  Στην πραγματικότητα ο Woodford απολύθηκε γιατί ρωτούσε πολλά.  Όπως ο ίδιος αναφέρει αναγκάστηκε να φύγει γρήγορα από την Ιαπωνία και να αποκαλύψει όσα ήξερε στα ΜΜΕ γιατι φοβόταν για την ζωή του!  Τελικά ο Woodford ήρθε σε διακανονισμό με την Olympus σχετικά με την απόλυση του, παίρνοντας αποζημίωση 15,5 εκατομμύρια δολάρια!!

Στο βιβλίο του Exposure: Inside the Olympus Scandal: How I Went from CEO to Whistleblower, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε για περίπου 18,00 δολάρια στο Amazon, θα μάθετε τα πάντα για μία ιστορία που συγκλόνισε τον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως και φημολογείται ότι θα γυριστεί και ταινία στις Η.Π.Α.!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Michael Woodford
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!