H Olympus μας εξηγεί τις διαφορές μεταξύ των σταθεροποιητών IS και IBIS


H Olympus μας εξηγεί τις διαφορές μεταξύ των σταθεροποιητών IS και IBIS

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για την καινοτομία που έχει φέρει η Olympus στον φωτογραφικό χώρο και για το πως έχει βοηθήσει στην εξέλιξη του φωτογραφικού μέσου.

Η Imaging Resource επισκέφτηκε τον Οκτώβριο του 2019 τα γραφεία της Olympus στην Ιαπωνία και εκεί μίλησε με τον Hisashi Takeuchi, τον General Manager of the Mechatronics Technology Department στον τομέα Imaging Product Development Division.

Η συζήτηση που εξελίσσεται στο βίντεο αφορά την σταθεροποίηση στις κάμερες και τις διαφορές μεταξύ του σταθεροποιητή των φακών IS και του σταθεροποιητή που βρίσκουμε στο σώμα μίας κάμερας IBIS.

O Takeuchi αναλύει πως η Olympus κατέληξε να αναπτύξει την σταθεροποίηση στο σώμα μίας κάμερας καθώς ο σταθεροποιητής ενός φακού προσφέρει σταθεροποίηση σε δύο άξονες (pitch, yaw), ενώ ο σταθεροποιητής σώματος σε πέντα άξονες (pitch, yaw, roll, X και Y).

Αυτά που μαθαίνουμε αφορούν γενικά τα συστήματα σταθεροποίησης όλων των εταιρειών και έχουν πολύ ενδιαφέρον:

  • μιά βασική επισκόπηση των συστημάτων IS και IBIS
  • μία εξήγηση του ρόλου των γυροσκοπικών αισθητήρων που τα κάνουν όλα να λειτουργούν σωστά
  • βλέπουμε την κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος IBIS και ενός συστήματος Lens IS
  • μαθαίνουμε πως IS και IBIS μπορούν να συνεργαστούν για να αντισταθμίσουν περισσότερο κούνημα από ότι θα μπορούσαν να κάνουν μεμονωμένα

Μπορείτε να εμβαθύνετε περισσότερο στην συγκεκριμένη τεχνολογία στο άρθρο της Imaging Resource εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Olympus
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!