Ανακοινώθηκε ο νέος φακός Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO


Ανακοινώθηκε ο νέος φακός Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO

O νέος φακός, Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO, είναι ο φακός με τη μεγαλύτερη οξύτητα, όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία, προσφέροντας πραγματικό εστιακό μήκος 600mm (σε φορμά 35mm). Με άλλα λόγια είναι κατάλληλος για φωτογράφιση άγριας ζωής και sports.

Έχει ενσωματωμένο σταθεροποιητή IS, 5 αξόνων, ο οποίος σε συνδυασμό με τις Olympus OM-D E-M1 (firmware 4.0) και Olympus OM-D E-M5 II (firmware 2.0), προσφέρει σταθεροποίηση 6 stops.

To μήκος του είναι 22.7 εκατοστά και το βάρος του 1.270 γραμμάρια, ενώ είναι ανθεκτικός σε νερό, σκόνη και θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου. Φοράει φίλτρα 77 χιλιοστών και μπορεί να εστιάσει από την ελάχιστη απόσταση των 1.4 μέτρων.

Επιπλέον δέχεται τον τηλεμετατροπέα της Olympus, M.ZUIKO Digital 1.4x Teleconverter MC-14, φτάνοντας το εστιακό μήκος των 840mm (σε φορμά 35mm).

Η τιμή του νέου Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO αναμένεται να είναι στα 2.500 δολάρια.

Ανακαλύψτε τον νέο ελαφρύ και compact τηλεφακό 300 mm
Ο νέος φακός M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO δεν είναι απλά μικρού μεγέθους, αλλά είναι και αρκετά ελαφρύς για να σας παρακινήσει με πολλούς τρόπους. Χάρη στο μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος του, ο φακός χωρά εύκολα σε μια χειραποσκευή. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 2 αξόνων το οποίο σε συνδυασμό με το βραβευμένο σύστημα σταθεροποίησης που ενσωματώνεται στις φωτογραφικές μηχανές OLYMPUS, διευκολύνει τις λήψεις με το χέρι και την αποτύπωση καθαρών και ευκρινών εικόνων.

M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO
Ο φακός M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO (ισοδύναμο των 35mm: 600mm) είναι ένα όργανο ακριβείας με πεντακάθαρη οπτική απόδοση σε όλη την εικόνα – και όλα αυτά σε ένα μικρό μεταλλικό σώμα που αποτελεί την πιο συμπαγή έκδοση στην κατηγορία του. Το γρήγορο διάφραγμα 1:4.0 σας παρέχει πλήρη έλεγχο της δημιουργικότητάς σας και εξέχουσα ποιότητα εικόνας. Διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο* μηχανισμό 5 αξόνων Sync IS, ο οποίος λειτουργεί με το OM-D E-M1 ή E-M5 Mark II ώστε να προσφέρει βελτιωμένη αντιστάθμιση με 6 βήματα EV. Με βάρος 1.270g, αυτός ο φακός M.ZUIKO είναι μέχρι και 75 τοις εκατό πιο ελαφρύς από τους φακούς SLR του ανταγωνισμού – ενώ εξακολουθεί να παρέχει ισοδύναμα εστιακά μήκη για τις φωτογραφίες σας που απεικονίζουν τη φύση, αθλητικές δραστηριότητες, φωτογραφίες μεγάλη απόσταση ή φωτογραφίες παραστάσεων. Σας χαρίζει εξαιρετική φορητότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, για οποιαδήποτε αποστολή φωτογράφησης! Είναι αδύνατον να αντισταθείτε σε αυτόν το φακό με δυνατότητα εστίασης υψηλής ταχύτητας σε λιγότερα από 300ms χρησιμοποιώντας E-M5 Mark II, γιατί δεν συγκρίνεται με κανέναν.

Χαρακτηριστικά
– Το Sync IS 5 αξόνων συγχρονίζει το ενσωματωμένο IS της μηχανής με το IS του φακού για να αποδώσει εξαιρετικά ευκρινείς φωτογραφίες και ταινίες
– Συμπαγής, ανθεκτική κατασκευή που προστατεύει από τη σκόνη/τις κηλίδες/τον πάγο και διασφαλίζει εξαιρετική φορητότητα και πρόσθετη λειτουργικότητα για οποιαδήποτε αποστολή
– Χάρη στη δεξιοτεχνία κατασκευής του φακού ZUIKO προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας
– Επίστρωση νάνο Z για σημαντική μείωση των αντανακλάσεων και ειδώλων
– Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1,4 μέτρων περίπου, για εξαιρετική δυνατότητα λήψης
– Αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας και υψηλής ακρίβειας που σας προσφέρει τις εικόνες που θέλετε
– Μέγεθος που δεν θα σας βαραίνει και χωράει άνετα στη χειραποσκευή σας
– Αποκλειστικό κουμπί Fn για γρήγορη πρόσβαση σε 27 λειτουργίες που μπορείτε να αντιστοιχίσετε
– Έτοιμη για οποιαδήποτε αποστολή PRO
*Από τον Δεκέμβριο του 2015. Μεταξύ μηχανών με ανταλλάξιμους φακούς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Nikkor AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές MFT (Olympus, Panasonic)
Εστιακό μήκος 300mm (600mm σε φορμά 35mm)
Μέγιστος λόγος αναπαραγωγής 0.24x
Σταθεροποιητής Ναι, IS, πέντε αξόνων
Μέγιστο διάφραγμα f/4
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 17
Groups 10
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1.4 μέτρα
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 1270 γραμμάρια
Μήκος 22.7 εκατοστά
Διάμετρος 93 χιλιοστά
Φίλτρο 77mm

Olympus-M.ZUIKO-DIGITAL-ED-300mm

Olympus-M.ZUIKO-DIGITAL-ED-300mm-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!