H Olympus OMD E-M1 στα χέρια του Γιώργου Μαρινάκη στο Athens Flying Week 2013


H Olympus OMD E-M1 στα χέρια του Γιώργου Μαρινάκη στο Athens Flying Week 2013

Ο φωτογράφος Γιώργος Μαρινάκης, είχε στα χέρια του τη νέα Olympus OMD E-M1 και δημιούργησε μερικές εικόνες στο Athens Flying Week 2013. Δείτε τι πιστεύει για την κορυφαία mirrorless της Olympus και ρίξτε μία ματιά στις φωτογραφίες που δημιούργησε με την βοήθεια της.

New Olympus OMD E-M1

Σε συνεργασία με την εταιρεία φωτογραφικών καταστημάτων ΦΩΤΟΔΕΣΜΟΣ (www.fotodesmos.gr) είχα την χαρά να είμαι o πρώτος που είχα την Olympus OMD E-M1 για μια πρώτη δοκιμή των δυνατοτήτων της στο απαιτητικό Athens Flying Week 2013 καθώς και σε πειραματισμούς Argentine Tango από την ομάδα Danzarin.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η Olympus με την τεχνογνωσία των OMD- EM5 και E-P5 δημιούργησε την ναυαρχίδα των miroless φωτογραφικών μηχανών, μια διαφορετική κατηγορία από την OMD- EM5 αλλά και την σειρά PEN, την Olympus OMD E-M1.
Η καρδιά της ναυαρχίδας της Olympus OMD E-M1 είναι ο αισθητήρας 4/3” Αισθητήρας Live MOS 16,8 megapixels με αισθητήρα True Pic VII.
Το σώμα της από κράμα μαγνησίου, με αντοχή στο νερό, στην σκόνη και λειτουργική μέχρι τους -10οC. Είναι μεγαλύτερο από την OMD-EM5, εργονομικό, με καλύτερα “πιασίματα”. Tα χειριστήρια της και τα πλήκτρα της σε σωστή θέση χωρίς να μπερδεύουν αλλά με πολλές επιλογές και λειτουργίες που θέλουν ένα μικρό διάστημα προσαρμογής.
To ηλεκτρονικό σκόπευτρο δεν είχε καμία διαφορά από μια dSLR φωτογραφική μηχανή, με καθαρή εικόνα ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού.
Το σύστημα εστίασης Dual Fast AF εντυπωσιακό σε απαιτητικές συνθήκες που χρειάζονταν ταχύτητα, αμεσότητα στις λήψεις και ειδικά όταν χρειάστηκε να φωτογραφίσω ένα F-16, ή τα ακροβατικά του Fracesco Fornabaio και Jurgis Kayris.
Στις διαδοχικές λήψεις η Olympus αναφέρει 10 fps στο γρήγορο set up. Σε πραγματικές συνθήκες όπως ανέφερα παραπάνω, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει λήψεις 10 fps με μια γρήγορη κάρτα χωρίς να επηρεαστεί η εστίαση, ή να “κολλήσει”.

To σύστημα του σταθεροποιητή εικόνας είναι το ίδιο με την OMD E-M5 εντυπωσιακό σε οποιαδήποτε συνθήκη και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες και δοκιμάστηκε τόσο σε παραστάσεις χορού όσο και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η ποιότητας εικόνας είναι εξαιρετική και επιβεβαιώνετε με εκτυπώσεις ακόμα και σε ΙSO 6400 και 12800. Περισσότερα τεστ και φωτογραφίες σε επόμενες δοκιμές.

Από τις πολλές λειτουργίες που έχει η Olympus OMD E-M1 χαρακτηριστική είναι η μεταφορά των φωτογραφιών μέσα από «προσωπικό» WiFi στο tablet ή τον προσωπικό σας υπολογιστή σας, και απαλλάσσετε από καλώδια και card readers.
Επίσης, με το WiFi μπορείτε από το smartphone ή tablet σας να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Bulb function και Time Lapse.

Το λιγότερο θετικό είναι η μπαταρία που σε απαιτητικές συνθήκες δεν ήταν αρκετή και χρειάζεστε δεύτερη μπαταρία ή το grip. Επίσης με την χρήση του αντάπτορα MMF-3 και του Zuiko 50-200mm παρουσιάστηκε βινιετάρισμα στις φωτογραφίες αλλά περισσότερα στα επόμενα τεστ.

Aπό τις πρώτες 48 ώρες που είχα στα χέρια μου την Ε-Μ1 και από τις παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύει όλα αυτά που έχουν γραφεί από τα δοκιμαστικά που έχουν πραγματοποιηθεί από τους Olympus Professional UK και Οlympus Visionary USA καθώς και από τα διεθνή περιοδικά.

Με πλεονέκτημα το βάρος της, την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, την ποικιλία φακών τόσο της Olympus όσο και άλλων εταιρειών για μακρο φωτογράφηση μέχρι κινηματογραφικές λήψεις, καθώς και τα ενσωματωμένα φίλτρα την καθιστά απαραίτητο εργαλείο σε κάθε επαγγελματία της φωτογραφίας, την κάνει απαραίτητη σε κάθε εραστή της φωτογραφίας, να δημιουργήσει σε κάθε συνθήκη, αλλά και για αυτόν που τώρα μπαίνει στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας να έχει μια φωτογραφική μηχανή που θα τον βοηθήσει να απογειώσει την δημιουργικότητα του.

Γιώργος Μαρινάκης

Marinakis-Fotodesmos-001

Marinakis-Fotodesmos-002

Marinakis-Fotodesmos-003

Marinakis-Fotodesmos-004

Marinakis-Fotodesmos-005

Marinakis-Fotodesmos-006

Marinakis-Fotodesmos-007

Marinakis-Fotodesmos-008

Marinakis-Fotodesmos-009

Marinakis-Fotodesmos-010

Marinakis-Fotodesmos-011

Marinakis-Fotodesmos-012

Marinakis-Fotodesmos-013

Marinakis-Fotodesmos-014

Marinakis-Fotodesmos-016

Marinakis-Fotodesmos-017

Marinakis-Fotodesmos-019

Marinakis-Fotodesmos-020

Marinakis-Fotodesmos-021

Marinakis-Fotodesmos-022

Marinakis-Fotodesmos-023

Marinakis-Fotodesmos-015

Marinakis-Fotodesmos-018

Η προσωπική ιστοσελίδα του Γιώργου Μαρινάκη εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!