Ανοιχτό το ενδεχόμενο για να ξαναδούμε DSLR από την Olympus;


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για να ξαναδούμε DSLR από την Olympus;

Σε συνέντευξη του Toshi Terada στο περιοδικό AmateurPhotographer, που έγινε στο CES 2014 του Λας Βέγκας, το στέλεχος της Olympus είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.
Από αυτά το ένα κατατάσσεστε στην κατηγορία της “βόμβας” αφού δήλωσε ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η Olympus να επιστρέψει στην παραγωγή DSLR μηχανών.
“Nobody knows 10 years away… once we can get a very nice share [in mirrorless] we may expand the business to DSLR again, but at this moment we are just concentrating on mirrorless and we have no plan to go into DSLR.” (κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε βάθος 10 χρόνων…από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα καλό μερίδιο [στις mirrorless], μπορεί να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας στις DSLR ξανά, αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στις mirrorless και δεν έχουμε σχέδια να εισέλθουμε στις DSLR).

Γεγονός είναι ότι προς το παρόν οι mirroless μηχανές δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους φωτογράφους (παγκοσμίως) για τις δυνατότητες τους και οι πωλήσεις τους κινούνται σε ρηχά νερά. Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη οικονομική ύφεση που εξακολουθεί να ταλανίζει την παγκόσμια αγορά δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε φωτογραφικές εταιρείες που στηρίζονται στην αγορά των mirrorless, όπως είναι η Olympus.

Σας θυμίζουμε ότι σε πρόσφατο (υπερβολικό θα λέγαμε) άρθρο των The New York Times (με πηγή το Reuters) αναφέρθηκε ότι μόνο Canon, Nikon και Sony θα επιβιώσουν στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

CES 2014 DSLRs Olympus Olympus DSLRs
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!