Η Olympus δεν εγκαταλείπει τον χώρο των DSLR;


Η Olympus δεν εγκαταλείπει τον χώρο των DSLR;

Ήταν το 2010 όταν η Olympus μας παρουσίασε το τελευταίο μοντέλο DSLR, την E-5.  Από τότε υπάρχει μία περίεργη ησυχία στο συγκεκριμένο χώρο από την Ιαπωνική εταιρεία, με αποτέλεσμα αρκετοί να μιλάνε για έξοδο της από την αγορά των DSLR.  Τελευταίο μέσο που ανέφερε κάτι τέτοιο είναι η εφημερίδα Sports Nippon, θυγατρική της γνωστής εφημερίδας Mainichi Shimbun στην Ιαπωνία.  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα imaging-resource η αντίδραση από την Olympus ήταν άμεση.  Από τα κεντρικά της εταιρείας στο Τόκιο ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει DSLR μηχανές στο κοινό όπως και στο παρελθόν.

Το σίγουρο είναι ότι η Olympus αυτή την στιγμή έχει ρίξει όλο το βάρος της στις mirrorless μηχανές και το σύστημα των Micro Four Thirds.  Μάλιστα με την συμμετοχή πολλών άλλων εταιρειών, στο σύστημα που πρώτη ανέπτυξε (σε συνεργασία με την Panasonic), το σίγουρο είναι ότι η προσοχή της θα παραμείνει κυρίως εστιασμένη στο νέο ανερχόμενο είδος μηχανών.  Αναμένουμε βέβαια να δούμε πότε θα μας παρουσιάσει την αντικαταστάτρια της E-5, η οποία όπως ανακοίνωσε πριν περίπου έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Olympus
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!