Olympus XZ-2 iHS. Η νέα high-end compact της ιαπωνικής εταιρείας


Olympus XZ-2 iHS. Η νέα high-end compact της ιαπωνικής εταιρείας

Η Olympus ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη της ναυαρχίδας της σε επίπεδο compact.  Η νέα XZ-2 έρχεται σαν πρόταση για τον σοβαρό ερασιτέχνη και τον επαγγελματία που αναζητεί μία μικρή μηχανή με υψηλά στάνταρ επιδόσεων.

Η XZ-2 είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο φακό που υπήρχε στην προγενέστερη XZ1-, iZUIKO® DIGITAL f1.8-2.5, ο οποίος έχει ευρυγώνιο στα 28mm και 4x οπτικό ζουμ (28-112mm).  Η φωτεινότητα του από 1.8 μέχρι 2.5 μας επιτρέπει να κερδίσουμε όλο το διαθέσιμο φως σε σκοτεινά περιβάλλοντα και να επιτύχουμε ένα πολύ ελκυστικό bokeh στα πορτραίτα μας. Ο νέος επεξεργαστής τεχνολογίας CMOS και μεγέθους 1/1.7″  στα 12.0 megapixels, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας TruePic VI που βρίσκουμε πλέον στην OM-D E-M5 και τις νέες PEN, υπόσχεται εξαιρετική καταγραφή χρωμάτων και χαμηλό θόρυβο μέχρι τα 12.800 ISO που μπορούμε να σκαρφαλώσουμε.

Το ειδικό δαχτυλίδι στο φακό μας επιτρέπει, με την χρήση διακόπτη, να το χρησιμοποιήσουμε σε ψηφιακή ή αναλογική μορφή για να ρυθμίσουμε επιλογές της έκθεσης στην ψηφιακή θέση ή να εστιάσουμε ή να ζουμάρουμε στην αναλογική θέση.  Η οθόνη των 3″ είναι αφής, ανάλυσης 920,000 dots και λειτουργεί ομαλά εξοπλισμένη με την λειτουργία Touch AF Shutter για άμεση εστίαση και ενεργοποίηση του κλείστρου με ένα άγγιγμα!  Φυσικά η μηχανή έχει το διπλό σύστημα σταθεροποίησης της Olympus, για εξάλειψη των κουνημένων φωτογραφιών.  Στο λογισμικό η νέα μικρή δανείζεται στοιχεία από την OM-D E-M5 ενώ εκτός από HDR φωτογραφίες μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές εικόνες με την χρήση των 11 φίλτρων και 5 εφέ που μας παρέχει.
Στην λήψη video η XZ-2 γράφει σε Full HD, 1920×1080 στα 30 fps, με χρήση του σταθεροποιητή για πιο ωραία πλάνα.
Συμβατή με την τεχνολογία των Eyefi καρτών μνήμης και συγκεκριμένα των Toshiba FlashAir SDHC καρτών μπορούμε να μοιραστούμε άμεσα τις εικόνες μας με οποιοδήποτε smartphone ή tablet (σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η αντίστοιχη εφαρμογή Olympus Image Share).

Δυστυχώς και σε αυτή την Olympus το οφθαλμοσκόπιο είναι έξτρα αγορά και τοποθετείται στο hot shoe της μηχανής ενώ η Olympus δεν μας δίνει την ταχύτητα του κλείστρου σε συνεχή λήψη.

Αναμένουμε να είναι διαθέσιμη από τον επόμενο μήνα κοντά στα 500,00€.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!