Νέο OnePlus 5, με διπλή κάμερα στοχεύει στην φωτογραφική κορυφή


Νέο OnePlus 5, με διπλή κάμερα στοχεύει στην φωτογραφική κορυφή

Ακόμα ένα smartphone που δίνει σημασία στη κάμερα του, το νέο OnePlus 5 έχει διπλή κάμερα με μεγάλη ανάλυση.

Η κινεζική εταιρεία έχει τοποθετήσει στη κύρια κάμερα αισθητήρα της Sony με ανάλυση 16 megapixels (Sony IMX 398, τύπου 1/2.8″) και φακό με μέγιστο διάφραγμα f/1.7 και δεύτερη κάμερα με αισθητήρα της Sony των 20 megapixels (Sony IMX 350, τύπου 1/2.8″) και φακό f/2.6, που προσφέρει 2x zoom.

Το νέο OnePlus 5 διαθέτει λειτουργία λήψης πορτρέτου με θόλωμα του φόντου, στα πρότυπα του Apple iPhone 7 Plus και λειτουργία Smart Capture για τη λήψη πιο καθαρών εικόνων με ψηφιακό zoom. Ακόμα διαθέτει dual LED flash για καλύτερη απόδοση σε σκοτεινούς χώρους.

Σημαντικό είναι ότι η λειτουργία Pro επιτρέπει τη λήψη RAW (DNG) αρχείων, με τη δυνατότητα manual ρύθμισης μερικών παραμέτρων της λήψης.

Όσο αφορά το video, καταγράφει 4K και 720p/120fps.

Επιπλέον έχει μπροστινή κάμερα ανάλυσης 16 megapixels με φακό με f/2.

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά το OnePlus 5 διαθέτει Optic AMOLED οθόνη 5.5 ιντσών (1080p), Snapdragon 835 SoC με τον 8πύρηνο Kryo 280 με μέγιστο χρονισμό στα 2.4GHz και γραφικά Adreno 540 GPU, 6 ή 8GB LPDDR4X RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 64GB ή 128GB. Για λειτουργικό φορά το OxygenOS στο Android 7.1.1 Nougat.
Μία σημαντική λειτουργία είναι και η OnePlus Dash Charge, που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει την μπαταρία των 3.300 mAh μέσα σε μισή ώρα ώστε να λειτουργήσει μία ολόκληρη ημέρα.

Θα διατίθεται σε χρώματα Midnight Black και Slate Gray και στην Ευρώπη αναμένουμε την τιμή του να ξεκινάει από τα 499 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

TechBlog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!