To φωτόσπαθο των Jedi φτιάχτηκε από αξεσουάρ φωτογραφικού flash. Φτιάξε το δικό σου


To φωτόσπαθο των Jedi φτιάχτηκε από αξεσουάρ φωτογραφικού flash. Φτιάξε το δικό σου

Ειδικά όσοι γεννηθήκαμε, πριν πολλά πολλά χρόνια σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά και δεν είχαμε τα αντίγραφα των φωτόσπαθων που βρίσκεις σήμερα στα καταστήματα παιχνιδιών, χρησιμοποιήσαμε κατά καιρούς διάφορα αντικείμενα συνοδεύοντας τα από τον ήχο του lazer που σκίζει τον αέρα.

Πως όμως ήταν φτιαγμένα τα φωτόσπαθα στα πρώτα Star Wars;

Η απάντηση είναι καθαρά φωτογραφική. Τα φωτόσπαθα είχαν φτιαχτεί από το κομμάτι των παλιών φωτογραφικών Graflex flash που χρησιμοποιούνταν για να προσαρμοστούν στο πλάι μίας φωτογραφικής μηχανή.
Μπορείτε να βρείτε το αντίστοιχο κομμάτι στο ebay και σε αρκετά αλμυρές τιμές.

Επιπλέον ο Joey Shanks της Shanks FX δημοσίευσε ένα video που δείχνει πως ακριβώς δημιουργούνταν η ψευδαίσθηση του laser στα πρώτα Star Wars και μας εξηγεί πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας original φωτόσπαθο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Star Wars
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!