Oscar 2014, οι ταινίες που είναι υποψήφιες έχουν ένα κοινό σημείο


Oscar 2014, οι ταινίες που είναι υποψήφιες έχουν ένα κοινό σημείο

Πλησιάζουμε την μεγάλη ημέρα της απονομής των Oscar για το 2014 και εδώ και μερικές ημέρες γνωρίζουμε ποιες ταινίες είναι υποψήφιες σε κάθε κατηγορία.

Φυσικά η δημιουργία μία ταινίας Οσκαρικών προδιαγραφών απαιτεί ταλαντούχους συντελεστές, από τον σκηνοθέτη μέχρι και τον τελευταίο ηθοποιό. Τι γίνετε όμως με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται;

Το περιοδικό Setlife Magazine συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν τις υποψήφιες ταινίες, μεταξύ των οποίων ποιες κινηματογραφικές κάμερες και ποιοι φακοί χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε παραγωγή.
Οι πίνακες είναι εντυπωσιακοί και αυτό γιατί σε όλες τις ταινίες που είναι υποψήφιες στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας (Best picture) και Φωτογραφίας (Cinematography) χρησιμοποιήθηκαν κάμερες μίας συγκεκριμένης εταιρείας.

Μιλάμε φυσικά για την ARRI (Alexa, Arricam, Arriflex), κάμερες της οποίας χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις ταινίες που είναι υποψήφιες για το Oscar καλύτερης ταινίας και φωτογραφίας. Μάλιστα στις περισσότερες ταινίες χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι κάμερες της συγκεκριμένης εταιρείας. Εξαίρεση αποτελούν μερικές ταινίες όπως η ταινία “Captain Phillips” στην οποία χρησιμοποιήθηκαν συμπληρωματικά και άλλες κάμερες μεταξύ των οποίων και η GoPro Hero, η ταινία “The Grandmaster” στην οποία χρησιμοποιήθηκε και μία Phantom Flex και οι ταινίες “Her” και “The Wolf of Wall Street” στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και οι Canon C300 και Canon C500 αντίστοιχα.

Στους φακούς που χρησιμοποιήθηκαν έχουμε την ύπαρξη των περισσότερων μεγάλων εταιρειών του χώρου, δηλαδή φακούς των Canon, Zeiss, Nikon, Leica, Cooke, Panavision, Hawk και Angenieux.

Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τους πίνακες του Setlife Magazine.

Best-Picture-full

Cinematography-full

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Oscar 2014 Oscar Academy Awards

Πηγή:

NoFilmSchool
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!