Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του Outdoor Photographer of the Year 2016


Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του Outdoor Photographer of the Year 2016

Αποκαλύφθηκε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας Outdoor Photographer of the Year 2016, που γίνεται για έκτη χρονιά.

Σε ειδική τελετή που έγινε στο The Photography Show, στις 18 Μαρτίου, βραβεύτηκε ο νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος επιλέχτηκε από τους νικητές των επιμέρους κατηγοριών.

Νικητής και Outdoor Photographer of the Year είναι ο Νορβηγός Stian Nesoy με την πανοραμική εικόνα από το Εθνικό Πάρκο Hardangervidda. Η λήψη των φωτογραφιών για την τελική εικόνα έγινε με την Canon EOS 5D MkII και τον Canon 17-40mm f/4 L (17mm, ISO 100, 1/50 δευτ., f/16), σε τριπόδι.

Ο Stian δήλωσε: “Ένα διάλειμμα του καιρού αποκάλυψε ένα απόκοσμο τοπίο κοντά σε καμιά διακοσαριά καλύβες κυνηγών. Τα μικρά αποτυπώματα έγιναν από μία αλεπού της αρκτικής στην συνεχή της αναζήτηση για φαγητό σε αυτή την ερημιά. Αφού ανίχνευσα το παγωμένο τοπίο πριν την ανατολή του ηλίου βρήκα ένα σημείο όπου το χιόνι οδηγούσε στο φως. Η τοποθέτηση του λόφου και των γραμμών στα αριστερά έγινε για να γίνει μία ισορροπημένη εικόνα. Η εικόνα έγινε σε πανοραμικό φορμά για να δείξει το αχανές του περιβάλλοντος. Κατέγραψα την εικόνα λίγο πριν ο ήλιος ανέβει στον ορίζοντα, έχοντας μία σκηνή μαλακά φωτισμένη για να αποκαλυφθούν οι υφές του τοπίου.”

Ο νικητής κέρδισε ένα ταξίδι 300 χιλιομέτρων στην Σκανδιναβική Αρκτική που θα γίνει τον Απρίλιο. Όλοι οι νικητές των κατηγοριών κέρδισαν το χρηματικό ποσό των 200 λιρών Αγγλίας και μία τσάντα Fjällräven Kånken No.2 Black Edition.

Η φωτογραφία του Stian ξεχώρισε μέσα από πάνω από 17.000 συμμετοχές από πάνω από 50 χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!