Palette, ειδικό hardware το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφιών και όχι μόνο


Palette, ειδικό hardware το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφιών και όχι μόνο

Οι δημιουργοί του Palette μας υπόσχονται ότι με το νέο αυτό hardware θα αλλάξει ο τρόπος που δουλεύουμε τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και όχι μόνο.
Το Palette είναι ένα freeform hardware το οποίο παρέχει έλεγχο ακριβείας σε οποιοδήποτε συμβατό λογισμικό χρησιμοποιούμε στον Η/Υ μας. Μπορούμε να συνθέσουμε εμείς το δικό μας Palette με τα διαφορετικά modules οποία μας δίνονται ως επιλογή, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας φυσικό interface. Τα modules που μπορούμε να επιλέξουμε είναι σε μορφή κουμπιών, sliders ή dials και συνδέονται μεταξύ τους όπως τα Lego.
Η τροφοδοσία τους γίνεται από τη θύρα USB του Η/Υ στο οποίο τα συνδέουμε, ενώ κάθε ένα είναι εξοπλισμένο και με φωτισμό LED (2 φωτάκια RGB). Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι είναι ιδανικό για επεξεργασία εικόνας αφού επιτρέπει άμεση χρήση διάφορων λειτουργιών χωρίς να χρειάζονται συντομεύσεις πληκτρολογίου ή ποντικιού. Για παράδειγμα με τα modules που είναι σε μορφή slider μπορούμε να χειριστούμε τα αντίστοιχα slider σε διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας όπως τα Photoshop, Lightroom και Mixxx. Μάλιστα στο μέλλον θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη για όλη την σουίτα της Adobe.
Η συνεργασία του Palette με τον Η/Υ γίνεται μέσω της αντίστοιχης ειδικής εφαρμογής, η οποία μας επιτρέπει να αναθέσουμε σε κάθε module τη λειτουργία που θα εκτελεί.
Για αρχή το Palette θα κυκλοφορήσει για Mac OS X και αργότερα θα υπάρξει και υποστήριξη για Windows.
Προς το παρόν το Palette βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης χρηματοδότησης μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter, όπου ξεκινώντας με 99 δολάρια μπορεί κάποιος να αποκτήσει το starter kit.

Palette

Palette

Palette

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Kickstarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!