Η Panasonic ετοιμάζει κάμερες 8K από τις οποίες θα εξάγουμε φωτογραφίες 33Mp


Η Panasonic ετοιμάζει κάμερες 8K από τις οποίες θα εξάγουμε φωτογραφίες 33Mp

Η νέα Panasonic Lumix DMC-G7, δίνει τρεις επιπλέον τρόπους για να επιλέξουμε πιο καρέ από το video θέλουμε να εξάγουμε ως φωτογραφία, δίνοντας στους φωτογράφους ακόμα ένα δυνατό εργαλείο.

Όμως από ότι φαίνεται η Panasonic δεν θα σταματήσει εδώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ephotozine η Panasonic ετοιμάζει νέες κάμερες με ανάλυση λήψης 4K στα 60fps και 120fps. Επιπλέον στόχος είναι να παρουσιαστούν και κάμερες με ανάλυση 8K, από τις οποίες ο χρήστης θα μπορεί να εξάγει φωτογραφίες ανάλυσης 33 megapixels.
Οι νέες κάμερες αναμένεται να είναι έτοιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Λέτε στο τέλος αντί για φωτογραφίες να τραβάμε μόνο video και απλά να επιλέγουμε από το video πιο καρέ θέλουμε να εξάγουμε ως φωτογραφία;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

ephotozine
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

9 σχόλια

  • #
    1

    Με το καιρο θα μπουν στην αγορά κάμερες 12Κ ,16Κ κ.ο.κ απ τις οποίες θα μπορούμε
    να εξαγάγουμε φωτογραφίες 100mp 1000mp κ.ο.κ. E και ??

    Μ ολα αυτά εχω ακριβώς την ιδια αίσθηση μ εκεινη που θα ειχα,
    αν μου υπέγραφε ο θεός [ για να χαρώ ] οτι τελικά η γη θα σβησει ύστερα απο 12 δισ χρόνια κι οχι μετά απο 6 δισ όπως δηλώνουν α ν η σ υ χ ο ι οι επιστήμονες….

    Με τά iso και το θόρυβο και την ΕΥΚΡΊΝΕΙΑ [ οχι οξύτητα ] σε πολύ χαμηλό φωτισμό τι γίνεται αληθεια ??
    Τα χρονια περνούν και οι εξελίξεις στο κρίσιμο τομέα αυτο ειναι μάλλον ασήμαντες.
    Κ.Β

    • #
      1

      τι εννοείς ασήμαντες?
      είχα την Nikon D70 το 2004 και την Nikon D200 to 2005 και το ISO πάνω από 400/800 ήταν απογοητευτικό!
      το 2006 στην Nikon D300 άντε μέχρι 1600…
      τώρα με την Nikon D4 άνετα μέχρι 3200 και πάει και ως 6400…
      έχουν γίνει τεράστια άλματα μέσα σε 10 χρόνια και φαντάζομαι η εξέλιξη θα συνεχίσει ακόμα πιο ραγδαία…

      • #
        1

        αυτη η εξελιξη δυστηχως μονο κακο κανει, δεν βρισκω λογο σοβαρος φωτογραφος να χρησιμοποιησει 1600ISO και πανω, ειναι ανωφελο, εχει χαθει η μαγεια της φωτογραφιας πλεον.

      • #
        1

        ;;; πρώτη φορά το ακούω αυτό…τι σχέση έχει η μαγεία της φωτογραφίας με τα ISO;

        μία μαγευτική φωτογραφία δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τις ρυθμίσεις της μηχανής…είτε 100 είτε 6400 άμα είναι μαγευτική είναι μαγευτική…

        κανένας σοβαρός φωτογράφος δεν χρησιμοποιεί πάνω από 1600 ISO; ουδέν σχόλιο!

  • #
    1

    Για μενα επιτυχημένη ειναι η φωτογραφία που εχει τραβηχτεί ΧΩΡΙΣ τρίποδο σε συνθήκες απειροελαχιστου φωτισμού με 3200 + iso και είναι ευκρινής σε μεγέθυνση 100 τοις 100 στην οθόνη του υπολογιστή με τα αξιοπρεπή μέσα που διαθέτω.
    Πάνω σ αυτο θα ηθελα να δουλέψουν περισσότερο οι κατασκευαστες να παντρέψουν τα ψηλά iso με τη λεπτομέρεια, και να καταλάβουν οτι αλλο πράμα η οξύτητα κι αλλο πράμα η ευκρίνεια.

    Δηλαδή δεν μπορώ να διανοηθώ οτι εν ετι 2015 δυσκολεύομαι να φωτογραφίσω
    με μονο σύμμαχο το φωτισμό ασφαλείας, ενα πίνακα ζωγραφικής σε μια πινακοθήκη όπου προέκυψε άλλο ενα μπλακ άουτ διαρκείας.
    Κ.Β

    .

    • #
      1

      το να είμαστε περισσότερο απαιτητικοί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εξέλιξη πάντως..
      νομίζω ότι αν κάνεις λίγο υπομονή σύντομα θα έχεις αυτό που ζητάς..βέβαια το πιο πιθανόν τότε είναι να έχουν αλλάξει οι ανάγκες σου και να θέλεις το παραπάνω…
      κατανοητό και ανθρώπινο κατά την γνώμη μου..

  • #
    1

    Και εγώ συμφωνώ με τον Βάιο. Τα iso είναι που κάνουν την διαφορά. Μπορεί στην φωτογραφία τοπίου ή στούντιο με ελεγχόμενες φωτιστικές συνθήκες να μην τα χρειαζόμαστε, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλες φωτογραφίσεις που όχι μόνο απαιτούν υψηλά ISO αλλά δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Σκεφτείτε μόνο το επίπεδο των φωτογραφιών σε κλειστά στάδια/Γυμναστήρια την εποχή του ΦΙΛΜ. Δεν υπήρχαν ουσιαστικά εκτός από κάποιους φωτογράφους που χρησιμοποιούσαν πανάκριβους φακούς και ‘πούσαραν” όπως νομίζω το έλεγαν τα αρνητικά πάνω από τα 800 που έδιναν τα film.

    Εγώ είχα μόνιμο πρόβλημα καθώς χρειαζόμουνα υψηλές ταχύτητες για να παγώσω το θέμα και αδυναμία φλας λόγω απόστασης. Η μόνη λύση ήταν το iso που στην Nikon d200 που έχω ακόμη και βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες την ημέρα, πάνω από iso 800 είναι άστα να πάνε!!! Ενώ αντίθετα με d7000 ανέβαζα μέχρι και 2.400 άνετα, με επεξεργασία.

    Όσο για τις φωτογραφίες από video αν θα το δούμε ….. θα το δούμε! υπάρχει ήδη. Από την Canon 1D IV νομίζω που πρώτη έβαλε 4κ video υπήρχαν εξαγωγές φωτογραφιών εξαιρετικού επιπέδου.

    Νομίζω φίλοι μου πως όσο και να γκρινιάζουμε ( όπως γκρίνιαζαν οι εραστές των αναλογικών/φιλμ ) το 2001-2005 η τεχνολογία ούτε που θα μας ρωτήσει …… και να μας ρωτούσε ας πούμε τι θα λέγαμε; Μην βγάζετε μηχανή που θα μπορώ να τραβήξω video 4κ με iso μέχρι 400.000 ( Α7s ) και από εκεί να παίρνω εκατοντάδες frame σωστά; Σε λίγο τα παιδιά μας θα έχουν κινητά που θα τα κάνουν αυτά ….

  • #
    1

    Ναι, ο Βάιος χρησιμοποιησε τη σωστή λεξη : απαιτητικοί
    …..και κακομαθημενοι συμπληρώνω εγω, οσον αφορά τον εαυτό μου τουλάχιστον.
    Κ.Β.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!